ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΒ Βασιλόπουλος: Επένδυση της Delhaize για τα Κέντρα Αριστείας

ΑΒ Βασιλόπουλος: Επένδυση της Delhaize για τα Κέντρα Αριστείας

Επένδυση στρατηγικής σημασίας πραγματοποίησε στην Ελλάδα, μέσω της ανάπτυξης των δραστηριοτήτων των Κέντρων Αριστείας (Centers of Excellence), ο πολυεθνικός όμιλος λιανικού εμπορίου τροφίμων Delhaize, δείχνοντας για ακόμα μία φορά την εμπιστοσύνη του στην ΑΒ Βασιλόπουλος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα Κέντρα Αριστείας (CoE) αναπτύσσουν εξειδικευμένες λύσεις λογισμικού, σε επίπεδο λιανεμπορίου (SAP Retail, ηλεκτρονικού εμπορίου, intranet, κ.τλ.) καθορίζουν στρατηγικές τεχνολογίας, διαχειρίζονται τις περιφερειακές εφαρμογές και την περιφερειακή υποδομή, με απώτερο στόχο τη δημιουργία βέλτιστων πρακτικών και την εξέλιξη της οργάνωσης του ομίλου.

O όμιλος Delhaize, αναγνωρίζοντας το υψηλό επίπεδο του διαθέσιμου ανθρώπινου δυναμικού στην Ελλάδα, αποφάσισε να αναπτύξει σημαντικό μέρος των δραστηριοτήτων των Κέντρων Αριστείας στη χώρα μας. Μάλιστα, γι' αυτόν το σκοπό, έχουν προσληφθεί στην Ελλάδα, ήδη 30 άτομα, αριθμός που αναμένεται να διπλασιαστεί στο προσεχές διάστημα.

Το SAP Retail αποτελεί στρατηγικό μοχλό για την αποτελεσματικότητα και τον ανασχεδιασμό των επιχειρηματικών διαδικασιών. Μεταξύ των στόχων του είναι η δημιουργία ενός προτύπου που υλοποιεί βέλτιστες πρακτικές και μοντέλα λειτουργίας, τα οποία στο μέλλον αναμένεται να εφαρμοστούν και στις υπόλοιπες εταιρείες του ομίλου στην Ευρώπη.

Με την υλοποίηση αυτού του προγράμματος, ο όμιλος Delhaize δείχνει έμπρακτα την εμπιστοσύνη του στην ΑΒ Βασιλόπουλος και στην Ελλάδα.