ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Για ποιους «παγώνουν» για δύο χρόνια τα τιμολόγια της ΔΕΗ

Για ποιους «παγώνουν» για δύο χρόνια τα τιμολόγια της ΔΕΗ

Εξαίρεση για τις επιδοτήσεις των τιμολογίων για δύο χρόνια κατάφερε να πετύχει η Ελλάδα και έτσι εκατοντάδες χιλιάδες καταναλωτές για τα επόμενα δύο χρόνια δεν θα δουν καμία αύξηση στα τιμολόγια του ρεύματος.

Έτσι παγώνουν για δύο χρόνια, μέχρι και τις αρχές του 2016 τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος για τις χαμηλές οικιακές καταναλώσεις και τους αγρότες καθώς η χώρα μας εξασφάλισε εξαίρεση από την κατάργηση του καθεστώτος των σταυροειδών επιδοτήσεων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας, το 2014 η ΔΕΗ, όπως έκανε χθες γνωστό ανώτατος αξιωματούχος της επιχείρησης, δεν πρόκειται να προχωρήσει σε καμία αύξηση των τιμολογίων ρεύματος.

Πηγές της εταιρίας εξέφραζαν προβληματισμό για το αν η τρόικα ανοίξει το θέμα της κατάργησης των σταυροειδών επιδοτήσεων στα δύο προαναφερόμενα τιμολόγια, τα οποία επιδοτούνται από τις υψηλές τιμές των εμπορικών τιμολογίων.

Όπως, όμως, διαβεβαίωναν χθες αργά το απόγευμα κύκλοι του υφυπουργού, η κυβέρνηση μέχρι και τις αρχές του 2016 θα διατηρήσει τη σταυροειδή επιδότηση υπέρ του φθηνού ρεύματος των νοικοκυριών και των αγροτών.

Διαβάστε επίσης:

Νέες αποκαλύψεις για το σαλέ του Μιχάλη Λιάπη

Τρέχουν να βρουν όσους δεν πλήρωσαν τέλη και χαράτσι της ΔΕΗ

Κατασχέσεις για όσους δεν πλήρωσαν το χαράτσι