ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ομιλία του Ζαν Κλοντ Τρισέ στην Αθήνα

Ομιλία του Ζαν Κλοντ Τρισέ στην Αθήνα

Από τους πιο ισχυρούς πυρήνες της διαμόρφωσης οικονομικής πολιτικής, ο Ζαν Κλοντ Τρισέ, θα βρεθεί στη Αθήνα και στο Μέγαρο Μουσικής για μια συζήτηση με τον Γάλλο δημοσιογράφο, Ζαν-Μαρί Κολομπανί, γύρω από τα πιο επείγοντα και καθοριστικά θέματα της εποχής.

Η συζήτηση με θέμα «Μαθήματα από την Κρίση: Βελτιώνοντας την Οικονομική και Δημοσιονομική Διακυβέρνηση της Ζώνης του Ευρώ», που θα γίνει τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα, εντάσσεται στον κύκλο εκδηλώσεων Megaron Plus, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε συνεργασία με το ΥΠΕΞ και το Γραφείο της Ελληνικής Προεδρίας .

Ο Ζαν Κλωντ Τρισέ ανέλαβε τη διοίκηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας το 2003, μια θέση επιστέγασμα του πρωταγωνιστικού ρόλου του στην αρχιτεκτονική της Συνθήκης του Μάαστριχτ και του πειράματος του κοινού νομίσματος. Το 2008 το περιοδικό Newsweek τον κατέτασσε πέμπτο στον κατάλογο των πιο ισχυρών του κόσμου, την ίδια χρονιά που οι οικονομίες των ΗΠΑ και της Ευρώπης άρχισαν να βυθίζονται στη χειρότερη οικονομική κρίση τους μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου

Ώρα έναρξης: 19.00

Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας

Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 17.30

Στα γαλλικά με ταυτόχρονη μετάφραση