Φίσερ: Στην κυβέρνηση οι ευθύνες για το σφάλμα στην οικονομία

Φίσερ: Στην κυβέρνηση οι ευθύνες για το σφάλμα στην οικονομία

Η δημοσιονομική πολιτική και μια «ανίσχυρη» ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι οι λόγοι που καθυστερεί η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ, δήλωσε την Τρίτη ανώτατος αξιωματούχος της ομοσπονδιακής τράπεζας, Federal Reserve.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Federal Reserve του Ντάλας, Ρίτσαρντ Φίσερ, δήλωσε ότι οι κεντρικοί τραπεζίτες είχαν ενισχύσει το απόθεμα χρημάτων, ωστόσο η δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης δεν παρείχε τα κίνητρα στις επιχειρήσεις να αυξήσουν τις επενδύσεις τους, αντί να σπαταλούν το χρόνο τους σε διαπληκτισμούς.

«Η δημοσιονομική πολιτική δεν είναι απλά «όχι ένας σύμμαχος της ανάπτυξης των ΗΠΑ», είναι ο εχθρός της», αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς σύμφωνα με αποσπάσματα ομιλίας του παραχώρησε ο Φίσερ.

«Πιστεύω σθεναρά ότι το σφάλμα στην οικονομία μας δεν έγκειται στη νομισματική πολιτική, αλλά σε μια ανίσχυρη ομοσπονδιακή κυβέρνηση που απλά δεν μπορεί να διαμορφώσει την φορολογική και ρυθμιστική πολιτική της κατά τέτοιο τρόπο ώστε να ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να πάρουν την άφθονη ποσότητα χρημάτων που εμείς στη Fed δημιουργήσαμε και να την εκμεταλλευτούν για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη της οικονομίας μας».