ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ανακοίνωσε η Alpha Bank

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ανακοίνωσε η Alpha Bank

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Alpha Bank ανακοίνωσε ότι συγκαλεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της, την 28 Μαρτίου 2013, με θέμα ημερησίας διατάξεως την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου συνολικού ποσού έως 1,2 δισ. ευρώ με καταβολή μετρητών και κατάργηση των δικαιωμάτων προτιμήσεως.

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα ζητήσει εξουσιοδότηση από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση για να αποφασίσει το χρονοδιάγραμμα και τους όρους της συναλλαγής. Τα νέα κεφάλαια αναμένεται να χρησιμοποιηθούν για την κεφαλαιακή ενίσχυση της Τραπέζης με υψηλής ποιότητος κεφάλαια και για την εξαγορά των προνομιούχων μετοχών του Ελληνικού Δημοσίου ύψους 940 εκατ. ευρώ.

Η έκδοση νέων μετοχών αναμένεται να επιτευχθεί με τη συμμετοχή διεθνών επενδυτών, καθώς και μέσω δημόσιας προσφοράς στο Ελληνικό επενδυτικό κοινό.

Η Τράπεζα προτίθεται να εξετάσει την προνομιακή συμμετοχή των υφιστάμενων Μετόχων και των Κατόχων Παραστατικών Τίτλων Δικαιωμάτων Κτήσεως Κοινών Μετοχών (Warrants) στην εν λόγω διαδικασία.

Οι οίκοι Citigroup Global Markets Ltd και J.P. Morgan Securities plc ενεργούν ως Global Coordinators και Joint Bookrunners και έχουν δεσμευθεί να καλύψουν την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, υπό συνήθεις όρους και προϋποθέσεις. Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, κάτοχος του 81,7% του συνόλου των κοινών μετοχών εκδόσεως της Τραπέζης, έχει εκφράσει την πλήρη στήριξή του στις ενέργειες της Τραπέζης για την προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων και την ενίσχυση του Ισολογισμού της.

Διαβάστε επίσης:

Με μικτές τάσεις έκλεισε η Γουόλ Στριτ

ΥΠΟΙΚ: Αναζητά 15,2 εκατ. ευρώ από συντάξεις σε πεθαμένους