ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έναρξη δραστηριοτήτων Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανάπτυξης στην Κύπρο

Έναρξη δραστηριοτήτων Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανάπτυξης στην  Κύπρο

Την απόφαση για επέκταση των δραστηριοτήτων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης (EBRD) στην Κύπρο, έλαβε σήμερα η Γενική Συνέλευση της Τράπεζας που διεξήχθη στη Βαρσοβία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική απόφαση που διανοίγει προοπτικές για χρηματοδοτικά προγράμματα προς τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και επενδύσεις σε σημαντικούς τομείς της οικονομίας, καθώς και στο τραπεζικό σύστημα.

Μετά την επίσημη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Τράπεζας, η ΕΒRD αναμένεται να λειτουργήσει γραφείο στην Κύπρο και να αρχίσει ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των δραστηριοτήτων της το συντομότερο δυνατό. Η σχετική συμφωνία για λειτουργία του γραφείου στην Κύπρο αναμένεται να υπογραφεί αργότερα σήμερα, από τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη και τον Πρόεδρο της EBRD Sir Suma Chakrabarti.

Παράλληλα, η Γενική Συνέλευση της ΕΒRD εξέλεξε τον Υπουργό Οικονομικών της Κύπρου Χάρη Γεωργιάδη, ως Πρόεδρο του Συμβουλίου των Διοικητών της Τράπεζας για την περίοδο 2014-2015.

ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ

Διαβάστε επίσης

Μπαίνει στην Τράπεζα Κύπρου η παγκόσμια τράπεζα;