ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι Θεσσαλοί αγοράζουν σπίτια στην Αλβανία

Οι Θεσσαλοί αγοράζουν σπίτια στην Αλβανία

Νεόδμητα σπίτια 85 και 90 τ.μ αγοράστηκαν πριν από λίγο καιρό για 38.000 ευρώ ενώ σε παραθαλάσσιες περιοχές της Αλβανίας, πέντε Θεσσαλοί το τελευταίο εξάμηνο αγόρασαν εξοχικά.

«Ό,τι υπάρχει στην Ελλάδα υπάρχει και στην Αλβανία πλέον από πλευράς υποδομών, αφού μεγάλα έργα γίνονται διαρκώς, με τη διαφορά ότι εδώ είναι πολύ φθηνότερα όλα» δήλωσε συγγενής Βολιώτη που πριν από ενάμιση χρόνο αγόρασε διαμέρισμα στο Δυρράχιο το οποίο και νοικιάζει κάνοντας έτσι και απόσβεση του κεφαλαίου του.

Μεσίτες μάλιστα από τη γειτονική Αλβανία και τη Βουλγαρία επισκέπτονται πολύ συχνά πλέον την ενδοχώρα της Θεσσαλίας αναζητώντας πελάτες για να πουλήσουν διαμερίσματα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλο το χρόνο, ειδικά όταν βρίσκονται σχετικά κοντά σε χιονοδρομικό κέντρο αλλά διαθέτουν υποδομές και για καλοκαιρινές διακοπές».

Παράλληλα αρκετοί είναι όσοι έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον και αυτό επιβεβαιώνεται και από στοιχεία που συγκεντρώνει ο σύλλογος Αλβανών στο Βόλο για την αγορά εκτός από διαμερίσματα και αγροτεμάχια σε πολύ προσιτές τιμές τα οποία σκοπεύουν να αξιοποιήσουν με πόρους από διάφορα προγράμματα που πλέον εγκρίνονται από την Αλβανική Κυβέρνηση «πριμοδοτώντας» έτσι τις ξένες επενδύσεις.

Πηγη Καρφωτικός

Διαβάστε επίσης

Εκκαθαριστικά - φωτιά από την Εφορία - Στα 907 ευρώ ο μέσος φόρος