ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας στη συνάντηση με Βάιντμαν

Τα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας στη συνάντηση με Βάιντμαν

Μολονότι η Bundesbank δεν σχολιάζει επισήμως το περιεχόμενο της συνάντησης με τον έλληνα υπουργό Οικονομικών, πληροφορίες από τη Φραγκφούρτη θέλουν τη συζήτηση να έχει επικεντρωθεί στα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας, «τα οποία σύντομα θα επιβεβαιώσει και η Τρόικα».

Σύμφωνα με το Γιάννη Στουρνάρα, δεν έγινε συζήτηση με τα στελέχη της Bundesbank για το ζήτημα του χρέους και το ελληνικό αίτημα για την ελάφρυνσή του.

Άλλες πληροφορίες, ωστόσο, θέλουν τον έλληνα υπουργό «να υπενθυμίζει πολλές φορές κατά τις συναντήσεις του τη δέσμευση του Eurogroup, τον Νοέμβριο του 2012, για την ελάφρυνση του χρέους».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι συνομιλητές του κ. Στουρνάρα δεν έθεσαν το ζήτημα της «άπαξ εισφοράς» των ευπόρων Ελλήνων για την αντιμετώπιση του χρέους, όπως αναφέρεται σε πρόσφατη έκθεση της γερμανικής κεντρικής τράπεζας. Και όπως επισήμανε στην Deutsche Welle ο έλληνας υπουργός, οι συναντήσεις του δεν σχετίζονται με την σεναριολογία των τελευταίων ημερών αναφορικά με το ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου στήριξης της ελληνικής οικονομίας, στο οποίο αναφέρεται διαρκώς ο γερμανικός τύπος επικαλούμενος εσωτερικό έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Διαβάστε επίσης

Η ΕΚΤ και το «τέλος του καπιταλισμού»