ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΒΕΑ:Yπερδιπλάσιο το κόστος δανεισμού των επιχειρήσεων σε σχέση με την ΕE

ΕΒΕΑ:Yπερδιπλάσιο το κόστος δανεισμού των επιχειρήσεων σε σχέση με την ΕE

Το κόστος για δάνεια έως 250.000 ευρώ είναι σήμερα κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, στα ποσά μέχρι 1 εκατ. ευρώ το κόστος είναι σχεδόν διπλάσιο και στα δάνεια άνω του 1 εκατ. ευρώ, γίνεται υπερδιπλάσιο σε σύγκριση με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα στοιχεία παρέθεσε σήμερα ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος, μιλώντας σε εκδήλωση για την ασφάλιση πιστώσεων που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο και τόνισε ότι στο μέτωπο της ρευστότητας, ενώ υπήρξε σχετική σταθεροποίηση, η κατάσταση παραμένει αρνητική.

«Χρειάζονται, τόνισε, γενναία μέτρα, τόσο σε επίπεδο χώρας -με ενίσχυση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων- όσο και σε επίπεδο ευρωζώνης».

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ εκτίμησε ακόμη ότι οι προβλέψεις για θετικό ρυθμό ανάπτυξης εντός του 2014, φαίνονται αρκετά αισιόδοξες, κάτω από τις παρούσες συνθήκες.

«Ωστόσο, έχοντας ήδη περάσει στη φάση της σταθεροποίησης, αναμένουμε να γίνει το κρίσιμο βήμα για την έξοδο από την ύφεση και φέτος να είναι η χρονιά που επιτέλους η ελληνική οικονομία θα πάψει να συρρικνώνεται» κατέληξε.

ΠΗΓΗ ΑΜΝΑ

Διαβάστε επίσης

ΕΒΕΑ: Προτάσεις για την οικονομική πολιτική

Ρoή Ειδήσεων