ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανός ευρωβουλευτής: Η Ελλάδα πρέπει να βγει από το ευρώ

Γερμανός ευρωβουλευτής: Η Ελλάδα πρέπει να βγει από το ευρώ

Την άποψή του ότι η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ, εξέφρασε ο επικεφαλής της «Εναλλακτικής για την Γερμανία» (AfD) και νεοεκλεγείς ευρωβουλευτής του κόμματος, Μπερντ Λούκε, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι για υπερχρεωμένες χώρες (σαν τη δική μας καλή ώρα) η μόνη λύση είναι το «κούρεμα» του χρέους.

«Τα σταθερά δημοσιονομικά είναι αποφασιστικής σημασίας. Στις υπερχρεωμένες χώρες, όπως η Ελλάδα, είναι αντιπαραγωγικό να πιστεύει κανείς ότι με αυστηρή πολιτική λιτότητας και μεταρρυθμίσεων μπορεί να μειωθεί το χρέος. Για τις υπερχρεωμένες χώρες μόνο το "κούρεμα" προσφέρει λύση. Η AfD είναι της άποψης, ότι η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ», δήλωσε ο κ. Λούκε στην εφημερίδα «Stuttgarter Zeitung». Παράλληλα, πάντως, διευκρίνισε ότι οι περιπτώσεις της Γαλλίας και της Ιταλίας είναι διαφορετικές, προσθέτοντας ότι αυτές οι χώρες πρέπει να εφαρμόσουν αυστηρούς όρους λιτότητας και μεταρρυθμίσεων.

«Είναι λάθος να αναβάλλεις διαρκώς το χρονικό ορόσημο για την τήρηση των στόχων του ελλείμματος. Η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ έχει αποτύχει να εφαρμόσει γρήγορα τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γερμανός πολιτικός, προειδοποιώντας για κίνδυνο από τη χαλάρωση των όρων του Συμφώνου Σταθερότητας, που πρότεινε ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Διαβάστε ακόμα:

Έρχεται φοροκαταιγίδα το επόμενο εξάμηνο