ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βουλή: 33,8 εκατ. ευρώ έχουν συγκεντρωθεί από δραστηριότητες κατά του Δημοσίου

Βουλή: 33,8 εκατ. ευρώ έχουν συγκεντρωθεί από δραστηριότητες κατά του Δημοσίου

Σε ειδικό τραπεζικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδας έχουν κατατεθεί 33,8 εκατ. ευρώ που προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες κατά του ελληνικού δημοσίου σύμφωνα με στοιχεία που έκανε γνωστά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Η τροπολογία που έχει κατατεθεί στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη και τον αναπληρωτή υπουργό, Χρήστο Σταϊκούρα, ορίζει ότι τα ποσά που κατατίθενται στον ειδικό αυτόν λογαριασμό αποτελούν έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού και δύναται να διατίθενται για τη χρηματοδότηση διαφόρων προγραμμάτων ή δράσεων, ιδίως εκπαίδευσης, έρευνας, υγείας ή κοινωνικής αλληλεγγύης.

Με την τροπολογία ορίζεται ότι τα υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων, Οικονομικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Υγείας, στην αρχή κάθε τριμήνου του οικονομικού έτους υποβάλλουν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, για τη χρηματοδότηση των προαναφερομένων δράσεων ή προγραμμάτων αναλυτικές προτάσεις με το κόστος για κάθε μια από αυτές.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για το δημόσιο λογιστικό.

Διαβάστε επίσης:

ΥΠΟΙΚ: Πλεόνασμα ύψους 707 εκατ. ευρώ

Ανατροπές στους μισθούς σε Παιδεία και Υγεία