ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Reuters: Η «ανάσταση» του Ελληνικού

Reuters: Η «ανάσταση» του Ελληνικού

«Το Ελληνικό ετοιμάζεται να «αναστηθεί» μετά από μία 10ετία εγκατάλειψης, αναφέρει σε δημοσίευμα του το πρακτορείο Reuters, επισημαίνοντας πως θα γίνει «ένα λαμπερό παραθαλάσσιο θέρετρο».

«Το σχέδιο ανάπλασης ύψους 7 δις. ευρώ– μια έκταση τριπλάσια σε μέγεθος από το Μονακό – είναι ένα από τα φιλόδοξα έργα real estate της Ευρώπης» τονίζει το δημοσίευμα κάνοντας στη συνέχεια αναφορά στις ένδοξες μέρες του Ελληνικού, από την ημέρα που δημιουργήθηκε το 1938 έως τη δεκαετία του '60.

Τότε που η Ολυμπιακή Αεροπορία ήταν στα χέρια του Αριστοτέλη Ωνάση .

Επιπλέον, το πρακτορείο επισημαίνει τα «εμπόδια» που συνάντησε το έργο αυτό μέχρι την να πάρει έγκριση το project της Lamda Development.

Ο όμιλος Lamda θέλει να μετατρέψει το Ελληνικό σε πρώτης κλάσης παραθαλάσσιο θέρετρο με ξενοδοχεία, παραλία μήκους ενός χιλιομέτρου, μαρίνα και ένα πάρκο μεγαλύτερο από το Hyde Park του Λονδίνου.

«Το αεροδρόμιο έκλεισε στις 30 Μαρτίου 2001. Δεκατρία χρόνια πλήρους εγκατάλειψης έχουν συμπληρωθεί από τότε», δήλωσε αυτή την εβδομάδα, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda, Οδυσσέας Αθανασίου.


Η Lamda, με την υποστήριξη της κινεζικής Fosun και μιας εταιρείας με έδρα της το Άμπου Ντάμπι, ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει περισσότερα από 7 δις. ευρώ στο έργο, το οποίο θα διαρκέσει 15-20 χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί, από την έναρξη των εργασιών το 2016.

Διαβάστε επίσης

Αυτό είναι το σχέδιο ανάπλασης του Ελληνικού