ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εισαγωγή εταιρείας στο Χρηματιστήριο για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια

Εισαγωγή εταιρείας στο Χρηματιστήριο για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια

Για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα δημόσια εγγραφή για εισαγωγή εταιρείας στο Χρηματιστήριο.

Πρόκειται για την για την εισαγωγή της «Ελληνική Τεχνοδομική Άνεμος» στην κύρια αγορά της Αθήνας.

Όπως ανέφερε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Α. Καλλιτσάντσης οι λόγοι για τους οποίους επελέγη αυτή η περίοδος για την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο είναι τρεις:

  1. Η ψήφιση του νέου θεσμικού πλαισίου για τις ανανεώσιμες πηγές αναφορικά με την τιμή απορρόφησης της «πράσινης» ενέργειας.
  2. Η επίλυση του προβλήματος ρευστότητας της αγοράς που αναμένεται ως το τέλος του έτους.
  3. Το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία πέρασε στο στάδιο της σταθεροποίησης «και τώρα μπαίνουμε στο στάδιο της ανάπτυξης».

Η «Ελληνική Τεχνοδομική Άνεμος» δραστηριοποιείται στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, κυρίως αιολικά πάρκα. Διαθέτει μονάδες ισχύος 171 μεγαβάτ σε λειτουργία και τα έσοδα από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου προορίζονται για την ολοκλήρωση τεσσάρων αιολικών πάρκων ισχύος 93,5 μεγαβάτ που είναι υπό κατασκευή. Άλλα 323 MW βρίσκονται σε ώριμο αδειοδοτικό στάδιο και επιπλέον 475 έχουν εξασφαλίσει άδεια παραγωγής. Τα έσοδα της εταιρείας πέρυσι διαμορφώθηκαν σε 37 εκατ. ευρώ.

Το ενημερωτικό δελτίο για τη δημόσια εγγραφή (θα πραγματοποιηθεί από τις 9 ως τις 11 Ιουλίου) εγκρίθηκε εχθές από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Διαβάστε επίσης:

Πτωτικά κινήθηκαν τον Μάιο τα επιτόκια καταθέσεων

Euro Working Group: Ενέκρινε τη δόση του 1 δισ. για την Ελλάδα