ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch αναβάθμισε την Ιρλανδία σε A-

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch αναβάθμισε την Ιρλανδία σε A-

Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Fitch Ratings αναβάθμισε χθες Παρασκευή το κρατικό αξιόχρεο της Ιρλανδίας σε A- και έγινε έτσι ο δεύτερος από τους λεγόμενους «τρεις μεγάλους» οίκους αξιολόγησης που επαναφέρει το Δουβλίνο στην κατηγορία A, για πρώτη φορά αφότου είχε ξεσπάσει η τραπεζική κρίση στη χώρα αυτή.

Ο οίκος αναβάθμισε το αξιόχρεο του ιρλανδικού δημοσίου σε A- από BBB+ με σταθερή προοπτική, επικαλούμενος τη συνεχιζόμενη δημοσιονομική προσαρμογή του τελευταίου έτους.

«Η ιρλανδική κυβέρνηση συνέχισε το πολυετές πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής μετά την έξοδό της από το πρόγραμμα της Τρόικας στα τέλη του 2013 και συνεχίζει να τηρεί τους εγχώριους δημοσιονομικούς κανόνες, όπως και αυτούς της ευρωζώνης», σημείωσε ο οίκος στη σχετική ανακοίνωσή του.

Η εξέλιξη ακολουθεί την αναβάθμιση της Ιρλανδίας από τον Standard & Poor's, ο οποίος είχε ανεβάσει το κρατικό της αξιόχρεο επίσης σε A- από BBB+ τον Ιούνιο. Ο Moody's προς το παρόν διατηρεί τη χώρα σε χαμηλότερη βαθμίδα, στην Baa1.

Διαβάστε επίσης:

Spiegel: «Δεν είναι καλά τα νέα για την οικονομία της Ευρώπης»

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων