ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Neue Osnabrücker Zeitung:«Ελλάδα και χρέος: Χρήματα έναντι μεταρρυθμίσεων;»

Neue Osnabrücker Zeitung:«Ελλάδα και χρέος: Χρήματα έναντι μεταρρυθμίσεων;»

"Το γεγονός ότι κάτι δεν πάει καλά στην Ελλάδα αποδεικνύεται από το νεφελώδες τοπίο γύρω από το ακριβές ύψος του δημοσιονομικού κενού" γράφει σε σχόλιό της η Neue Osnabrücker Zeitung.

Η εφημερίδα έχει τίτλο: «Η Ελλάδα και το χρέος: Χρήματα έναντι μεταρρυθμίσεων;»: «Το πολύ 900 εκατομμύρια, ακούγεται δειλά από την Αθήνα. Περισσότερα από τα διπλά, δηλαδή 2 δισεκατομμύρια, υπολογίζει η τρόικα. Ποιoν να πιστέψουμε, διερωτάται η γερμανική εφημερίδα. Λογικά, την απάντηση θα πρέπει να την γνωρίζει η Αθήνα. Όμως η καχυποψία απέναντι στην Ελλάδα είναι δικαιολογημένη, μιας και στα οικονομικά υπάρχει μια, ας το πούμε, χαλαρή σχέση με την αλήθεια. (...)

Εδώ και χρόνια η ΕΕ στηρίζει οικονομικά την Ελλάδα με αντάλλαγμα την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων. Παρά τις αντιδράσεις όμως οι μεταρρυθμίσεις αποφέρουν καρπούς. Για πρώτη φορά καταγράφεται μια μικρή ανάπτυξη. Ακόμα και ο τουρισμός, ο οποίος συμβάλλει με περίπου 20% στο ΑΕΠ, πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο. Η ελληνική κυβέρνηση ζητά τώρα χαλάρωση της λιτότητας, ακόμα και κούρεμα. Μακάρι όμως η τρόικα να παραμείνει σταθερή στην πορεία της. Διότι η λιτότητα είναι ο μόνος δρόμος. Μόνο έτσι η Ελλάδα θα καταφέρει να ξεφύγει από την στήριξη των δανειστών της», καταλήγει η εφημερίδα του Osnabrück.

Διαβάστε επίσης
ΟΟΣΑ: Η ανεργία στην Ελλάδα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα