ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η… γκάφα της κυβέρνησης με τον ΕΝΦΙΑ!

Η… γκάφα της κυβέρνησης με τον ΕΝΦΙΑ!

Τον τελευταίο καιρό τα μέλη της κυβέρνησης διατυμπανίζουν πως η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια, ενώ τα σκληρά μέτρα που έχει υποστεί την τελευταία πενταετία ο Ελληνικός λαός τελειώνουν.

Μια κυβέρνηση η οποία μέχρι πριν λίγες μέρες τόνιζε πως ο ΕΝΦΙΑ θα μπει στη ρύθμιση των 100 δόσεων, αλλά λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο που δεν είναι άλλος από την τρόικα!

Γκάφα... ολκής ή απλά «φρένο» στους υπουργούς μας από την τρόικα; Το Newsbomb επικοινώνησε με τον Αντώνη Μουζάκη, λογιστή και διακεκριμένο φοροτεχνικό και του ζήτησε την άποψή του για το θέμα. Ιδού τι μας απάντησε:

«Σίγουρα πρόκειται για γκάφα. Ενώ αρχικά η κυβέρνηση είχε σχεδιάσει ένα πλάνο σύμφωνα με το οποίο όποιος πλήρωνε τον ΕΝΦΙΑ να μπορεί να μπαίνει στη ρύθμιση, τώρα λένε πως στις 100 δόσεις μπαίνουν μόνο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές (δηλαδή οι πρώτες δόσεις του Σεπτεμβρίου), ενώ όσοι έχουν πληρώσει κανονικά θα μπορούν να μπουν στη ρύθμιση που ίσχυε έτσι κι αλλιώς, δηλαδή από 12 έως 24 δόσεις», είπε αρχικά, για να συνεχίσει:

«Αρχικά ο σχεδιασμός για τον ΕΝΦΙΑ προέβλεπε 6 δόσεις. Γιατί συνέβη αυτό; Μα φυσικά για να περάσουν τα χρήματα που θα εισέπρατταν στα έσοδα του 14. Ήρθε λοιπόν η τρόικα θορυβημένη από τις κυβερνητικές εξαγγελίες και είπε πως «κάνατε λάθος και δεν θα πάρετε τα χρήματα 2,65 δισεκατομμύρια που υπολογίζατε», οπότε απέσυραν τον ΕΝΦΙΑ από τις 100 δόσεις και πλέον οι πολίτες που αδυνατούν να τον αποπληρώσουν θα πρέπει να μπουν σε ρύθμιση 12 έως 24 δόσεων».

Τα συμπεράσματα, δικά σας...

Σχετικές ειδήσεις