ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προκήρυξη για τις έρευνες υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και Κρήτη

Προκήρυξη για τις έρευνες υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και Κρήτη

Δημοσιεύθηκε σήμερα στην επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης η προκήρυξη του διαγωνισμού για τις έρευνες υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που έχει θέσει το ΥΠΕΚΑ, ότι οι προσφορές των ενδιαφερόμενων πετρελαϊκών εταιρειών θα υποβληθούν ως τον Μάιο του 2015 (έξι μήνες μετά τη δημοσίευση της πρόσκλησης) και ακολουθούν τρεις μήνες για την αξιολόγηση των προσφορών και άλλοι 3 μήνες διαπραγματεύσεων. Έτσι το Νοέμβριο του 2015 θα έχουν αναδειχθεί οι ανάδοχοι.

Ο διαγωνισμός αφορά 20 θαλάσσιες περιοχές («οικόπεδα»), έκτασης από 1801 έως 9543 τετραγωνικών χιλιομέτρων που χαράχθηκαν σε περιοχές όπου το βάθος της θάλασσας επιτρέπει τεχνικά την πραγματοποίηση γεωτρήσεων. Τα δεδομένα που προέκυψαν από τις σεισμικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν το 2012 στις περιοχές αυτές καθώς και όσα δεδομένα έχουν συλλεχθεί κατά καιρούς είναι διαθέσιμα σε data rooms για τους επενδυτές που λειτουργούν στην Αθήνα, το Όσλο, τη Σιγκαπούρη και το Χιούστον.

Προηγήθηκε πρόσφατα η δημοσίευση της προκήρυξης για τις περιοχές 'Αρτας-Πρέβεζας, Αιτωλοακαρνανίας και Βορειοδυτικής Πελοποννήσου για τις οποίες τα χρονοδιαγράμματα είναι πιο σφιχτά καθώς η προθεσμία υποβολής προσφορών λήγει 3 (και όχι 6) μήνες από τη δημοσίευση. Για τις περιοχές αυτές οι ανάδοχοι θα αναδειχθούν συνεπώς έως τον Αύγουστο.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων