ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παίζουν την... κολοκυθιά με την επιστροφή της τρόικας

Παίζουν την... κολοκυθιά με την επιστροφή της τρόικας

Σοβαρά ερωτήματα προκαλεί η στάση της ελληνικής κυβέρνησης που «ενημερώνει» με διαρροές περί δήθεν αισιοδοξίας για επιστροφή της τρόικας.

Ενώ οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα βρίσκονται σε οριακό σημείο και την ώρα που περιμένουμε τις απαντήσεις των δανειστών στις προτάσεις που έχει καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών, το Μαξίμου επιλέγει για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα την ανεπίσημη πληροφόρηση του ελληνικού λαού με διαρροές σε φιλικά προς την κυβέρνηση μέσα.

Τις τελευταίες ώρες πλανάται στον «αέρα» η αίσθηση ότι η τρόικα ενδέχεται να επιστρέψει ακόμα και μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε, είδηση που υποτίθεται έρχεται από πηγές της Κομισιόν.

Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά, ούτε βεβαίως από το ΔΝΤ. Κι όλα αυτά τη στιγμή που ο ελληνικός λαός βομβαρδίζεται συνεχώς με αρνητικές ειδήσεις γύρω από το θέμα της διαπραγμάτευσης.

Το μόνο βέβαιο είναι πως με τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση χειρίζεται το θέμα δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα που αγγίζουν τα όρια της τρομοκράτησης του ελληνικού λαού και επιτέλους κάποιος αρμόδιος παράγοντας θα έπρεπε να συναισθανθεί την κρισιμότητα των καταστάσεων και να ενημερώσει με ορθόδοξο τρόπο την κοινή γνώμη για την πορεία των διαβουλεύσεων.

Σχετικές ειδήσεις