ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μίχαλος: Αδιάλλακτες απαιτήσεις δυναμιτίζουν το κλίμα

Μίχαλος: Αδιάλλακτες απαιτήσεις δυναμιτίζουν το κλίμα

Την ανάγκη να αντιληφθούν και να σεβαστούν οι εκπρόσωποι των δανειστών την προσπάθεια του ελληνικού λαού και να πάψουν να δυναμιτίζουν την πορεία σταθεροποίησης και ανάκαμψης της οικονομίας με αδιάλλακτες και υπερβολικές απαιτήσεις, επεσήμανε από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου για την ελληνική Οικονομία που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.

"Το μεγαλύτερο αγκάθι στην πορεία ανάκαμψης της οικονομίας λέγεται αβεβαιότητα. Παρά το θετικό μήνυμα της αύξησης του ΑΕΠ, η σταθερότητα κάθε άλλο παρά χαρακτηρίζει το εγχώριο κλίμα" σημείωσε ο κ. Μίχαλος, επισημαίνοντας ότι το περιβάλλον αβεβαιότητας αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την ανάληψη επενδυτικού ρίσκου από τον ιδιωτικό τομέα.

Ο κ. Μίχαλος χαρακτήρισε παράλληλα "αν όχι εχθρική, τουλάχιστον μη φιλική" τη στάση της Γερμανίας απέναντι στη χώρας μας και κατηγόρησε προσωπικά την καγκελάριο Μέρκελ ότι απαιτεί από την Ελλάδα, όσα εκείνη αρνείται να κάνει στη χώρα της φοβούμενη το πολιτικό κόστος. "Η Γερμανία αποδεδειγμένα έχει ανάγκη μεταρρυθμίσεων, αλλά η κυβέρνηση της κυρίας Μέρκελ δεν τις προωθεί εξαιτίας του πολιτικού κόστους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι αλλαγές στο ασφαλιστικό που έχουν ψηφιστεί στη Γερμανία για αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης, αλλά έχουν μετατεθεί στις καλένδες. Από την Ελλάδα όμως τα απαιτούν όλα και άμεσα. Προφανώς για να στρέψουν αλλού τα βλέμματα, για να καλύψουν τις δικές τους καθυστερήσεις και αδυναμίες", σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

"Απαιτούν από την Ελλάδα αλλαγές στην επιμελητηριακή νομοθεσία. Όταν όμως προτάθηκε από την επιμελητηριακή κοινότητα να ακολουθηθεί στη χώρα μας το γερμανικό μοντέλο, η τρόικα είπε όχι. Αυτό λέγεται παραλογισμός", πρόσθεσε. Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Μίχαλος ζήτησε από το σύνολο του πολιτικού κόσμου να αναλάβει τις ευθύνες του.

Σχετικές ειδήσεις