ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η αγορά γυρίζει την πλάτη στις μεθοδεύσεις του Σαμαρά

Η αγορά γυρίζει την πλάτη στις μεθοδεύσεις του Σαμαρά

Σε πλήρη αντίθεση με τις αιτίες που οδήγησαν τον πρωθυπουργό στη μεθόδευση για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, το Χρηματιστήριο κατέγραφε στις 12:20 το μεσημέρι της Τρίτης(09/12/2014) τεράστια πτώση 8,35%, δείχνοντας ανάγλυφα ότι η αγορά στρέφει την πλάτη της στα σχέδια Σαμαρά για παραμονή στην εξουσία.

Οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης καταγράφουν πτώση 6,99% ενώ η μεσαία είναι κόκκινη σε ποσοστό 7,72%. Το Χρηματιστήριο αποτυπώνει τις αντιδράσεις της αγοράς στις εξελίξεις και είναι ενδεικτική της ασύμβατης πορείας που έχει η σημερινή κυβέρνηση σε σχέση με τους ανθρώπους του μόχθου και της παραγωγής εθνικού πλούτου. Μεγάλη είναι η πτώση και τα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου.

Φυσικά, το ελληνικό Χρηματιστήριο αποτυπώνει και την πτώση στις μεγάλες χρηματαγορές του κόσμου, λόγω κυρίως της μεγάλης πτώσης τηςτιμής του πετρελαίου. Ωστόσο, εάν ήταν αλήθεια ο κυβερνητικός ισχυρισμός ότι η εσπευσμένη εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας συμβάλλει στην πολιτική σταθερότητα, δεν θα υπήρχε η τεράστια πτώση στο ΧΑΑ.

Σχετικές ειδήσεις