ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Economist: Αναταραχή στην Ελλάδα, όπως παλιά...

Economist: Αναταραχή στην Ελλάδα, όπως παλιά...

Μέσα σε λίγες ώρες από την ανακοίνωση υποψηφιότητας του κ Στ. Δήμα για την προεδρία της Δημοκρατίας, έγιναν οι αγορές άνω-κάτω, ενώ τα ΜΜΕ και ιδιαίτερα τα οικονομικά, όπως το Bloomberg και το Econonist κάνουν λόγο για οικονομική αναταραχή και προβλήματα επενδυτών.

Το βρετανικό περιοδικό γράφει για «αναταραχή στην Ελλάδα, όπως τις παλιές, καλές ημέρες». Αναφέρεται στην ελεύθερη πτώση στην οποία έπεσε χθες (9/12/2014) το ελληνικό Χρηματιστήριο, αφού έκλεισε με απώλειες -12,78%, ενώ οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων εκτοξεύθηκαν στα ύψη.

Σύμφωνα με τον Economist, αιτία για τις νέες αναταράξεις στις αγορές είναι το γεγονός πως οι επενδυτές φοβούνται ότι εάν υπάρξει αποτυχία στην προεδρική εκλογή, τότε η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, αναδεικνύοντας νικητή τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτό που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ξεκάθαρο, όμως ο κίνδυνος να επιχειρήσει να επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία με τους πιστωτές, εξηγεί τις σημερινές αναταράξεις στις αγορές», αναφέρει, σημειώνοντας παράλληλα πως οι αγορές αιφνιδιάστηκαν από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να επισπεύσει τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, προτείνοντας μάλιστα ως υποψήφιο τον Σταύρο Δήμα.

ec greece sf