ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην Αθήνα τη Δευτέρα ο Μοσκοβισί

Στην Αθήνα τη Δευτέρα ο Μοσκοβισί

Διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα και την Τρίτη (15-16 Δεκεμβρίου) ο επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβίσι, όπως ανακοίνωσε με προσωπικό μήνυμα του στο Twitter.

Είμαστε στο πλευρό της Ελλάδας και του λαού της καθώς προωθούν μεταρρυθμίσεις για την τόνωση της απασχόλησης και την ανάπτυξη, δηλώνει ο κοινοτικός επίτροπος.

moskovisi TWEET copy

Ο Μοσκοβισί αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στην Ελλάδα και σε πρωινή συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Europe1.

Στο ερώτημα του δημοσιογράφου Ζαν Πιερ Ελκαμπάς, εάν σε αυτό το πρώτο ταξίδι ως Ευρωπαίος επίτροπος στην Ελλάδα, πηγαίνει να «την νουθετήσει, να της δώσει παράταση ή νέες πιστώσεις», ο κ. Μοσκοβισί απάντησε: «Πρώτ' απ' όλα, υπάρχει ένα πρόγραμμα που έχει έναν χρονικό ορίζοντα δύο μηνών για να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις. Κατά δεύτερο, στόχος μου είναι να δείξω την υποστήριξή μου, γιατί ο ελληνικός λαός έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες, είμαστε δίπλα του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι προσπάθειες σταματούν».

Ο Επίτροπος αναγνώρισε στη συνέχεια ότι τα ελλείμματα μειώθηκαν κατά 10%, με πρωτογενές πλεόνασμα φέτος.

«Ήταν δύσκολα για τους Έλληνες, αλλά τώρα βλέπουν την έξοδο από το τούνελ, υπό την προϋπόθεση να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις. Και αυτό είναι το μήνυμα που θα μεταφέρω. Η Ευρώπη, η ευρωζώνη είναι στο πλευρό της Ελλάδος, αλλά η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις» κατέληξε ο Μοσκοβισί.

Σε ό,τι αφορά στη Γαλλία, τόνισε ότι εφ' όσον οι διαρθρωτικές αλλαγές δεν επιτύχουν τη μείωση του ελλείμματος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «θα αναλάβει τις ευθύνες της». Αφήνοντας έμμεσα ανοικτό το θέμα των κυρώσεων, πρόσθεσε ότι «προτιμά τον εποικοδομητικό διάλογο από τις κυρώσεις».