ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τρόικα και πολιτική αστάθεια… στέλνουν κόσμο στις 100 δόσεις

Τρόικα και πολιτική αστάθεια… στέλνουν κόσμο στις 100 δόσεις

Ολοένα και περισσότεροι φορολογούμενοι υποβάλουν αιτήσεις στο taxisnet προκειμένου να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς την εφορία εκμεταλλευόμενοι το μέτρο των 100 δόσεων.

Οι προ-ημερών απαιτήσεις από την τρόικα για ψαλίδισμα της ρύθμισης με την τοποθέτηση κριτηρίων που θα περιορίζουν τη δυνατότητα να πάρει κάποιος τις 100 δόσεις, αλλά και διαφαινόμενη πολιτική αστάθεια, έχουν σπρώξει κατά χιλιάδες τους οφειλέτες στους φοροτεχνικούς τους προκειμένου να υποβάλλουν άμεσα αίτηση για ένταξη στη ρύθμιση.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, κατά μέσο όρο υποβάλλονται 7.000 με 8.000 αιτήσεις ημερησίως, από φορολογούμενους που δεν μπορούσαν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και τώρα παίρνουν «βαθιές ανάσες», αφού μπορούν να εξυπηρετήσουν την ρύθμιση με τις πολλές δόσεις.

Τα στοιχεία αναφέρουν ότι περίπου 75.000 οφειλέτες έχουν υποβάλλει αίτηση για να μπουν στη ρύθμιση. Αυτό μεταφράζεται σε συνολικές οφειλές ύψους περίπου 850 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ από τους λίγους που ήδη έχουν κληθεί να πληρώσουν την πρώτη δόση, έχουν εισπραχθεί 12 εκατομμύρια ευρώ.

Ρoή Ειδήσεων