Στο… περίμενε έως και τέσσερα χρόνια για σύνταξη

Παρασκευή Βονάτσου

Στο… περίμενε έως και τέσσερα χρόνια για σύνταξη

Στην «ουρά» έως και τέσσερα για απονομή κύριας και επικουρικής σύνταξης από το ΙΚΑ και το ΕΤΕΑ, βρίσκονται 90.000 συνταξιούχοι.

Ο μεγάλος αριθμός των εν αναμονή συνταξιούχων προκαλεί «έμφραγμα» στα δύο Ταμεία, με αποτέλεσμα να περιμένουν ακόμα και τέσσερα χρόνια για την απονομή των 163.000 συντάξεων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», εντός του 2015 αναμένεται η έξοδος και άλλων 50.000 δικαιούχων, γεγονός που θα πιέσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Ακόμα και η έκδοση των προσωρινών συντάξεων, μπορεί να πάρει δυο και τρεις μήνες για το ΙΚΑ. Η εικόνα είναι ακόμα πιο δύσκολη για τους συνταξιούχους του ΤΑΠ-ΟΤΕ που μπορεί να χρειαστεί να περιμένουν ακόμα και πεντε μήνες για την έκδοση της προζσωρινής σύνταξης και 1,5 χρόνο για την κανονική.

Αντίστοιχες καθυστερήσεις παρατηρούνται και στον ΟΑΕΕ.

Τεράστια προβλήματα στα Ταμεία δημιουργούνται ξαιτίας του κόστους των αναδρομικών προς τους συνταξιούχους, που ξεπερνούν τα 400 εκατ. ευρώ για όσους έχουν αποχωρήσει την τελευταία διετία, ποσό το οποίο μπορεί να τινάξει στον αέρα τους προϋπολογισμούς των Ταμείων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved