ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι Ολλανδοί τραπεζίτες ορκίζονται το 2015

Οι Ολλανδοί τραπεζίτες ορκίζονται το 2015

Έναν όρκο, τον οποίον ξένα μέσα ενημέρωση, παρομοιάζουν με αυτόν που παίρνουν οι γιατροί στον Ιπποκράτη, καλούνται να πάρουν από 1η Ιανουαρίου του 2015 οι Ολλανδοί εμπλεκόμενοι με το τραπεζικό σύστημα της χώρας.

Την πρώτη μέρα του νέου έτους λοιπόν περίπου 90.000 Ολλανδοί εργαζόμενοι στις τράπεζες θα ορκιστούν ενώπιον του... Θεού για ορθή τήρηση των καθηκόντων τους. Και για όσους δεν πιστεύουν στον Θεό, θα υπάρχει διαφορετικός τρόπος για να κάνουν τον όρκο τους, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ολλανδικής Ένωσης Τραπεζιτών στο Άμστερνταμ.

Ο "όρκος των τραπεζιτών" περιλαμβάνει οκτώ διαφορετικά σημεία και δημοσιεύτηκε τον περασμένο Οκτώβριο από την Ολλανδική Ένωση Τραπεζιτών. Θα αποτελείται από λίγες περισσότερες από 200 λέξεις, τις οποίες θα πρέπει να υπογράψουν οι εμπλεκόμενοι στον κλάδο με τις δυο τελευταίες φράσεις να αναφέρουν τα εξής: "Θα ενεργώ με τρόπο ανοικτό και προσβάσιμο, αναγνωρίζοντας τις ευθύνες μου απέναντι στην κοινωνία" και "θα προσπαθήσω να διατηρήσω και να προωθήσω την εμπιστοσύνη στον χρηματοοικονομικό κλάδο... Βοήθησέ με Θεέ μου/Αυτό δηλώνω και υπόσχομαι".

Σύμφωνα με την Ένωση, πρόθεση των ολλανδικών τραπεζών είναι να αποδείξουν ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι του κλάδου δεσμεύονται με τον όρκο τους απέναντι σε συγκεκριμένους κανόνες συμπεριφοράς για την ηθική και προσεκτική άσκηση του επαγγέλματός τους. Οι εργαζόμενοι θα είναι προσωπικά υπεύθυνοι για την τήρηση αυτών των κανόνων και θα καλούνται να λογοδοτήσουν σε περίπτωση που δεν τους εφαρμόζουν.

Σχετικές ειδήσεις