ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην Ευρωβουλή φέρνει το σκάνδαλο ΕΛΣΤΑΤ ο Παπαδημούλης

Στην Ευρωβουλή φέρνει το σκάνδαλο ΕΛΣΤΑΤ ο Παπαδημούλης

Το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ και του επικεφαλής της κ. Γεωργίου, που κατηγορούνται για παραποίηση των στατιστικών στοιχείων και εσκεμμένη διόγκωση του ελλείμματος του 2009, φέρνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ρώτησή του προς την Επιτροπή ο Αντιπρόεδρος του σώματος και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο κ. Παπαδημούλης στην ερώτησή του αφού μνημονεύει την πρόσφατη απόφαση του ελληνικού Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία ακυρώνεται η ένταξη στο "στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης του Μεγάρου Μουσικής, με το επιχείρημα ότι παραβιάστηκε η εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία εθνικών λογαριασμών", σημειώνει ότι "ανοίγει ο δρόμος για την περαιτέρω διερεύνηση της ορθής εφαρμογής των στατιστικών κανόνων από την ΕΛΣΤΑΤ και τη Eurostat και συγκεκριμένα για τον τρόπο ένταξης επιχειρήσεων και φορέων στη Γενική Κυβέρνηση".

Ακολούθως ο Έλληνας ευρωβουλευτής και αφού υπενθυμίζει στην Κομισιόν ότι η "Συμβουλευτική Επιτροπή Ορθής Πρακτικής, στην τελευταία έκθεσή της, εκφράζει την 'έκπληξή' της για τη συνέχιση των ερευνών, κατηγορώντας, εμμέσως, την ελληνική δικαιοσύνη ότι πλήττει την ανεξαρτησία και αξιοπιστία της ΕΛΣΤΑΤ", τη ρωτά εάν "σκοπεύει να βοηθήσει, παρά την 'έκπληξη' μελών 'ανεξάρτητων' αρχών, την ελληνική δικαιοσύνη στη διερεύνηση του σκανδάλου της ΕΛΣΤΑΤ, μετά και την απόφαση του ΣτΕ".

Καταλήγοντας στην ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρωτά την Κομισιόν κατά πόσο "μπορούν να καταθέσουν στην ελληνική δικαιοσύνη στελέχη της Eurostat και της Κομισιόν εφόσον τους ζητηθεί", εάν "Γνωρίζει εάν έχει αποσταλεί τέτοιο αίτημα από την ελληνική δικαιοσύνη", καθώς επίσης, εάν "έχει δικαίωμα ένας πολίτης της ΕΕ ή ένα κράτος μέλος να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να διερευνηθούν πιθανές παραβιάσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας εθνικών λογαριασμών από πράξεις ή/και παραλείψεις στελεχών της Eurostat".

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων