ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μίχαλος: Η βαριά βιομηχανία της Ελλάδος είναι ο τουρισμός

Μίχαλος: Η βαριά βιομηχανία της Ελλάδος είναι ο τουρισμός

Στην ανάδειξη των μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων και τη συμβολή των Επιμελητηρίων στην αναπτυξιακή τους προοπτική, έδωσε έμφαση ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, σε εκδήλωση που διοργάνωσε σήμερα Δευτέρα, 12/1/15 το ΕΒΕΑ για τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Αναλυτικά στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ ανέφερε:

«Σας καλωσορίζουμε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, στην εκδήλωση με θέμα τη Συμβολή των Επιμελητηρίων στην Αναπτυξιακή Προοπτική των Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Η πρωτοβουλία αυτή είναι μέρος της προσπάθειάς μας να στηρίξουμε, ως Επιμελητηριακή Κοινότητα, την ποιοτική και βιώσιμη ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

Να αναδείξουμε τον καίριο ρόλο της Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο της ανάδειξης και αξιοποίησης των πλεονεκτημάτων της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού. Να εντοπίσουμε τα προβλήματα, αλλά και τις δυνατότητες της μικρομεσαίας τουριστικής επιχείρησης να λειτουργήσει ως μοχλός αναβάθμισης των υπηρεσιών και των εμπειριών που προσφέρει η χώρα μας στον επισκέπτη.

Αν υπάρχει στη χώρα μας ένα αδιαμφισβήτητο success story τα τελευταία δύο χρόνια, αυτό λέγεται «ελληνικός τουρισμός». Εν μέσω μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, αποδείχθηκε περίτρανα ότι ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της Ελλάδας. Ο κλάδος που ακόμα και κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες, δεν παύει να στηρίζει την οικονομία και την απασχόληση στον τόπο.

Δεν παύει να δημιουργεί θέσεις εργασίας και ευκαιρίες, να αυξάνει τα εισοδήματα του πληθυσμού της Περιφέρειας, αλλά και να συμπαρασύρει στην ανάπτυξη πολλούς ακόμη κλάδους της τοπικής οικονομικής δραστηριότητας...».

Σχετικές ειδήσεις