ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πληρώνονται οι ροδακινοπαραγωγοί την Παρασκευή (23/01)

Πληρώνονται οι ροδακινοπαραγωγοί την Παρασκευή (23/01)

Αύριο, Παρασκευή 23 Ιανουαρίου θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών οι ενισχύσεις συνολικού ύψους έως 33 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης (22/01) το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι ενισχύσεις δίδονται προκειμένου να αναπληρωθεί η απώλεια εισοδήματος που είχαν οι παραγωγοί εξαιτίας της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία, η οποία δυσχέρανε τις περσινές εξαγωγές των προϊόντων αυτών και είχε ως αποτέλεσμα τη σημαντική πτώση των τιμών παραγωγού.

Ειδικότερα, οι παραγωγοί των νομών Λάρισας, Μαγνησίας Πιερίας και Πέλλας θα λάβουν 220 ευρώ ανά στρέμμα, 185 ευρώ το στρέμμα θα λάβουν οι παραγωγοί των νομών Ημαθίας και Φλώρινας και 165 ευρώ το στρέμμα οι παραγωγοί των νομών Αργολίδας, Κοζάνης, Κορινθίας και Ξάνθης.

Σε δηλώσεις του ο αρμόδιος υπουργός, Γιώργος Καρασμάνης, ανέφερε ότι «είναι από τις λίγες φορές που τέτοιου είδους ενισχύσεις εγκρίνονται και καταβάλλονται σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Γεγονός, που καταδεικνύει πως οι δεσμεύσεις που αναλάβαμε υλοποιούνται πλήρως και δεν ήταν υποσχέσεις άνευ αντικρίσματος».

Σχετικές ειδήσεις