ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πλήρης κατάρρευση στο Χρηματιστήριο

Πλήρης κατάρρευση στο Χρηματιστήριο

Η ομοβροντία πωλήσεων από hedge funds κι εγχώριους επενδυτές προκαλεί δραματική υποχώρηση των τραπεζικών μετοχών, με τον Τραπεζικό Δείκτη να κατρακυλά έως 24% χαμηλότερα και τους τίτλους εταιρειών και οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα να οδηγούνται σε πλήρη κατάρρευση.

Στο κλείσιμο μιας ακόμα γκραν γκινιόλ συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης κινείτο στις 711,37 μονάδες, δηλαδή κατέγραφε απώλειες 72,16 μονάδων, ή ποσοστού 9,21% με συνολικό τζίρο 149,79 εκατομ. ευρώ.

Ξεπερνά το 33% η συνολική υποχώρηση του Τραπεζικού Δείκτη από την αρχή της χρονιάς γεγονός που καταδεικνύει την εστία της διόρθωσης, το πρόβλημα της αγοράς και τον κλάδο όπου επιτίθενται τα κάθε λογής επιθετικά χαρτοφυλάκια.

Σφυροκόπημα και στα ομόλογα με το 3ετές yield στο 16% και χρηματιστηριακούς παράγοντες να αποδίδουν την άτακτη φυγή στην εκτίμηση ξένων παικτών πως η κυβέρνηση δεν θα συνδιαλλαγεί με τους δανειστές αλλά θα συγκρουστεί. Εκτίμηση που προεξοφλείται από όσα χαρτοφυλάκια πωλούν μαζικά ελληνικές μετοχές δημιουργώντας εδώ και μία ώρα εικόνα χάους στην αγορά.

Το... πολεμικό κλίμα συντηρείται από τα ξένα ΜΜΕ (με αφορμή και τη στάση της Ελλάδας στο θέμα της Ρωσίας - Ουκρανίας), με τα ελληνικά ομόλογα να βρίσκονται σε κλοιό, συνεχίζοντας την κάθετη πτωτική πορεία των τελευταίων ημερών.

Σχετικές ειδήσεις