ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε εξέλιξη η συνάντηση Βαρουφάκη-Σόιμπλε

Σε εξέλιξη η συνάντηση Βαρουφάκη-Σόιμπλε

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Βερολίνο η συνάντηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Τα βλέμματα είναι στραμμένα στη συνάντηση αυτή, με τη Γερμανία να εμφανίζεται αμετακίνητη όσον αφορά στην πλήρη εφαρμογή των συμφωνηθέντων και την Αθήνα να επιμένει πως οι προτάσεις αυτές δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από την ελληνική κυβέρνηση.

Αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη οι κοινές δηλώσεις των δυο υπουργών σε απευθείας μετάδοση...

Συγκεκριμένα, οι συνομιλίες έρχονται στον απόηχο της απόφασης της ΕΚΤ να σταματήσει να δέχεται τις εγγυήσεις του ελληνικού Δημοσίου ως εχέγγυα για την παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες, αλλά και της διαρροής έγγραφου της γερμανικής κυβέρνησης, όπου το Βερολίνο φέρεται να ζητά την ανάκληση όλων των μετεκλογικών αντι-μνημονιακών εξαγγελιών της νέας κυβέρνησης.

FT: Ο Σόιμπλε αναμένεται να είναι πολύ σκληρός

Οι Financial Times γράφουν πως ο κ. Σόιμπλε αναμένεται να είναι πολύ πιο σκληρός, σε σχέση με τις προηγούμενες ευρωπαϊκές επαφές της ελληνικής κυβέρνησης. Θα επιμείνει ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο υπάρχον πρόγραμμα διάσωσης, σύμφωνα με Γερμανούς αξιωματούχους, που σχολιάζουν ότι το Βερολίνο ελπίζει πως η σκληρή γραμμή θα υποχρεώσει την Αθήνα να εγκαταλείψει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της να καταργήσει το πρόγραμμα λιτότητας που θεωρεί αποτυχημένο.

Σχετικές ειδήσεις