ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιέσεις στις αγορές, αποδίδουν την κρισιμότητα της εβδομάδας

Πιέσεις στις αγορές, αποδίδουν την κρισιμότητα της εβδομάδας

Σε στάση αναμονής και μεταβλητότητα ανέμεναν οι αναλυτέςγια τις αγορές του κόσμου με την οικονομική καρδιά των γεγονότων να περιμένουν κατεύθυνση από την Ελλάδα, τη συνάντηση του G20 στην Κωνσταντινούπολη... το Eurogroup και τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Αναλύσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας υποστήριζζαν ότι η Ελλάδα δεν θα επηρεάσειι αγορές όπως η αμερικανική παρά τη σημερινή Δευτέρα συνάντηση Ομπάμα Μέρκελ και για την Ελλάδα

Το αρνητικό κλίμα φαίνεται να υπερισχύει καθώς η ανησυχία παραμένει για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους-δανειστές.

Η ελληνική αγορά στο άνοιγμα της εβδομάδας άνοιξε με απώλειες της τάξης του 4%

Την ίδια ώρα στην Ευρώπη

Με πτώση ξεκίνησε σήμερα η συνεδρίαση στο χρηματιστήριο του Παρισιού, σε μία αγορά ταραγμένη από τις ανησυχίες για την Ελλάδα. Ο δείκτης CAC 40 υποχώρησε κατά 0,83% και διαμορφώθηκε στις 4.652,16 μονάδες.
Πτώση καταγράφηκε κατά το άνοιγμα στο χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης, τόσο λόγω των ανησυχιών για την Ελλάδα, όσο και λόγω της υποχώρησης της εσωτερικής ζήτησης στην Κίνα. Ο δείκτης DAX υποχώρησε κατά 0,75% και διαμορφώθηκε στις 10.765,21 μονάδες.
Με πτώση άρχισαν οι συναλλαγές και στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Ο δείκτης FTSE-100 υποχώρησε κατά 0,53% και διαμορφώθηκε στις 6.817,32 μονάδες.

Σχετικές ειδήσεις