ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έλληνες «κροίσοι» που…χάθηκαν από τη λίστα Λαγκάρντ

Έλληνες «κροίσοι» που…χάθηκαν από τη λίστα Λαγκάρντ

Σαράντα ένας από τους Έλληνες που δεν περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ φαίνεται να έχουν καταθέσεις άνω του ενός εκατ. δολαρίων.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», σε αυτή τη λίστα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

– Επιχειρηματίας που φαίνεται να δραστηριοποιείται στο Βέλγιο και στην Αφρική, με καταθέσεις σε 10 τραπεζικούς λογαριασμούς, άνω των 60 εκατ. δολαρίων. Το όνομά του εμφανίζεται στη λίστα του Ισραήλ.

– Ζευγάρι Ελλήνων οι οποίοι είχαν αποσυρθεί και δηλώσει ως τόπο διαμονής το Πριγκιπάτο του Μονακό με περισσότερα από 36 εκατ. δολάρια στην HSBC Γενεύης.

- Επιχειρηματίας στο χώρο των ναυτιλιακών που γεννήθηκε στη Χίο και δήλωνε διεύθυνση επίσης στο Μονακό.

- Μεγιστάνας του κατασκευαστικού κλάδου με έντονη δραστηριότητας εντός και εκτός Ελλάδας. Εντοπίστηκε στη λίστα Κύπρου.

- Γνωστή οικογένεια εβραϊκής καταγωγής, μέλη της οποίας είχαν γεννηθεί σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη με περίπου 10 εκατ. δολάρια.

- Εισοδηματίας εβραϊκής καταγωγής που γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και είχε βελγική υπηκοότητα. Από την επεξεργασία προέκυψε σύνδεσή του και με τις Βερμούδες.

- Εισοδηματίας που γεννήθηκε στην Ελλάδα εντοπίστηκε στη λίστα της Βρετανίας με 4,8 εκατ. δολάρια και σύνδεση με τον φορολογικό παράδεισο της Ανγκουίλα.

- Εφοπλίστρια με καταγωγή από τη Χίο βρέθηκε στη λίστα του Μονακό με καταθέσεις 3,2 εκατομμυρίων.

- Τρία αδέρφια που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα και έχουν δηλώσει στην τράπεζα τα στοιχεία των βραζιλιάνικων διαβατηρίων τους, τα οποία μοιράζονταν καταθέσεις ύψους 30 εκατομμυρίων δολαρίων.

- Πελάτης της HSBC με καταθέσεις άνω των 5,5 εκατ που γεννήθηκε στο Μιλάνο,αλλά δήλωσε ελληνικό διαβατήριο.

– Γιατρός που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, με βραζιλιάνικο διαβατήριο, με καταθέσεις ύψους 500.000 ευρώ.

Δείτε στη φωτογραφία το σύνολο των καταθέσεων που είχαν «φυγαδεύσει» στην HSBC άτομα που συνδέονται με την χώρα μας και έχουν ελληνικά στοιχεία στις ταυτότητές τους:

swisslist

Σχετικές ειδήσεις