ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bloomberg: Συμφωνία Ελλάδας – Γερμανίας με αμοιβαίες υποχωρήσεις

Bloomberg: Συμφωνία Ελλάδας – Γερμανίας με αμοιβαίες υποχωρήσεις

Κοντά σε συμβιβασμό βρίσκονται Ελλάδα και Γερμανία, καθώς και οι δύο πλευρές εμφανίζονται πως είναι έτοιμες να κάνουν υποχωρήσεις σε συγκεκριμένους τομείς.

Αυτό μεταδίδει το Bloomberg, το οποίο επικαλείται αξιωματούχους που συμμετέχουν στιε διαπραγματεύσεις στης Συνόδου Κορυφής.

Δύο Γερμανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι «Η Γερμανία δεν θα επιμείνει ώστε να παραμείνουν όλα τα στοιχεία του υπάρχοντος προγράμματος». Εάν και εφόσον με κάποιο τρόπο το πρόγραμμα παραταθεί, θα μπορούν να ξεκινήσουν οι συζητήσεις που θα αφορούν το ύψος του πλεονάσματος που οφείλει να επιδεικνύει η Ελλάδα καθώς και για τις ιδιωτικοποιήσεις.

Από την πλευρά της η Ελλάδα, σύμφωνα με το αμερικάνικο οικονομικό πρακτορείο, είναι διατεθειμένη να δεχθεί την υποχρέωση πλεονασματικών προϋπολογισμών, αρκεί το πλεόνασμα να είναι λιγότερο από το 4% του ΑΕΠ, όπως υποστηρίζουν Έλληνες αξιωματούχοι.

Είναι πιθανό, συνεχίζει το Bloomberg, ο κυβερνητικός συνασπισμός του Αλέξη Τσίπρα, να υποχρεωθεί σε συμβιβασμό για τις ιδιωτικοποιήσεις, ανέφερε άλλος αξιωματούχος που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος.

Σχετικές ειδήσεις