ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δ. Μάρδας: Γρήγορα αποτελέσματα κατά του λαθρεμπορίου καυσίμων και καπνού

Δ. Μάρδας: Γρήγορα αποτελέσματα κατά του λαθρεμπορίου καυσίμων και καπνού

Την αποφασιστικότητα της νέας κυβέρνησης να προωθήσει άμεσα λύση στο λαθρεμπόριο καυσίμων και καπνού επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δ. Μάρδας.

Όπως είπε, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον «Κόκκινο» ο κ. Μάρδας «η εποπτεία και παρακολούθηση του φαινομένου μπορεί να γίνει με ηλεκτρονικό τρόπο. Χρειάζεται ένας μηχανισμός εποπτείας ενισχυμένος και από τα ηλεκτρονικά συστήματα τα οποία υφίστανται».

Όπως είπε ο κ. Μάρδας, υφίσταται ήδη μελέτη για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου.

«Θα πάρουμε σημεία της μελέτης και τις απόψεις των ανθρώπων της αγοράς που ενδιαφέρονται για να λυθεί αυτό το πρόβλημα και θα τις ενσωματώσουμε στη νομοθεσία» είπε χαρακτηριστικα.

Ο κ. Μάρδας σημείωσε επίσης ότι στο ζήτημα εμπλέκονται επτά υπουργεία.

«Δουλειά μας είναι να στοχεύσουμε σε κάποια έσοδα τα οποία μπορούμε να εισπράξουμε από φέτος ή από του χρόνου ακόμα καλύτερα και να πιάσουμε αυτό το στόχο. Ειδικά σε αυτό το θέμα και στον καπνό, μπορούμε να καθοδηγήσουμε τα συναρμόδια υπουργεία και να προωθήσουμε όποιες αλλαγές χρειάζονται στη νομοθεσία. Θα περπατήσουμε γρήγορα» πρόσθεσε.

«Κάτι παρόμοιο γίνεται με τον καπνό και τα πράγματα εκεί είναι πιο απλά» συμπλήρωσε.

Ο κ. Μάρδας, στην ίδια συνέντευξη ρωτήθηκε και για το θέμα του ΕΝΦΙΑ. Όπως είπε, σύντομα θα υπάρξει παρέμβαση από την κα Βαλαβάνη χωρίς τις στρεβλώσεις του παρελθόντος.

Επίσης, ρωτήθηκε αν το «τρένο της Ελλάδας θα συγκρουστεί με εκείνο της Μέρκελ» και απάντησε πως «δεν θα τρακάρουν, θα σταματήσουν εκεί που πρέπει να σταματήσουν».

Σχετικές ειδήσεις