ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανία: Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της

Γερμανία: Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της

Επιμένει στην αδιάλλακτη στάση της η καγκελαρία, συνεχίζοντας τις ασφυκτικές πιέσεις προς την Αθήνα.

Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τις μεταρρυθμιστικές δεσμεύσεις της και τόνισε ότι στο σημερινό Eurogroup οι εταίροι αναμένουν από την ελληνική αντιπροσωπεία να παρουσιάσει τις προτάσεις της, τεκμηριωμένες και λεπτομερείς.

Η Γερμανία και οι άλλοι εταίροι περίμεναν εδώ και μέρες αυτές τις προτάσεις, δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ. Τόνισε δε ότι η βάση για τις συνομιλίες θα έπρεπε να είναι όσα έχουν συμφωνηθεί και οι υποχρεώσεις που προκύπτουν από αυτά.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος νωρίτερα το πρωί έχε δηλώσει ότι λυπάται για τους Έλληνες διότι έχουν εκλέξει μια κυβέρνηση η οποία φέρεται προς το παρόν ανεύθυνα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι ο υπουργός Οικονομικών εκφράζει την θέση της κυβέρνησής του.

Από την πλευρά του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, η εκπρόσωπος Μαριάνε Κοτέ επισήμανε ότι, αν υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στην ουσία του προγράμματος, θα πρέπει αυτές να εγκριθούν από την γερμανική Βουλή.

Σχετικές ειδήσεις