ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλαρίδης για Σόιμπλε: «Η συμπεριφορά της Γερμανίας είναι ανεύθυνη»

Σακελλαρίδης για Σόιμπλε: «Η συμπεριφορά της Γερμανίας είναι ανεύθυνη»

Σκληρή απάντηση στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών περί «ανεύθυνης» συμπεριφοράς εκ μέρους της κυβέρνησης.

«Το ποιος είναι ανεύθυνος και ποιος είναι υπεύθυνος είναι υποκειμενικό» είπε μιλώντας στον parapolika 90,1 ο κ. Σακελλαρίδης τονίζοντας πως «θα μπορούσα να απαντήσω και εγώ ότι η συμπεριφορά της Γερμανίας είναι ανεύθυνη».

Σε ό,τι αφορά στα περί πόκερ που ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε: «Θέλουμε λύση σε πολιτικό επίπεδο, δεν το βλέπουμε σαν πόκερ, ούτε μπλοφάρουμε».

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως επιθυμία της κυβέρνησης είναι να κλείσει το συντομότερο η συμφωνία με τους εταίρους, ούτως ώστε να αρχίσουν και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες.

«Δεν μας αρέσει να τραβάμε το σκοινί, αλλά δεν μπορεί να τελειώσει (σσ η διαπραγμάτευση) αν δεν υπάρξει αμοιβαία επωφελής συμφωνία. Πρέπει να μπει ένα τέλος στον παραλογισμό» δήλωσε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκείς διαβουλεύσεις με ευρωπαίους εταίρους και αρχηγούς κρατών καθώς «το πρόβλημα δεν λύνεται σε επίπεδο τεχνοκρατών με στόχο να βρεθεί λύση σε πολιτικό επίπεδο».

Σχετικές ειδήσεις