ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στρατούλης: Αποποινικοποίηση των οφειλών των επαγγελματιών προς ασφαλιστικά ταμεία

Στρατούλης: Αποποινικοποίηση των οφειλών των επαγγελματιών προς ασφαλιστικά ταμεία

Θέματα που αφορούν στους ασφαλισμένους του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), συζητήθηκαν στις διαδοχικές συναντήσεις που είχε ο ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, με τον πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) Γιώργο Καββαθά και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Βασίλη Κορκίδη.

Ο κ. Στρατούλη, μετά τις συναντήσεις σημείωσε ότι στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η αποποινικοποίηση των οφειλών των επαγγελματιών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, η πλήρης υγειονομική περίθαλψη στους ανασφάλιστους, ώστε να θα διευκολυνθεί η συνταξιοδότηση των αυτοαπασχολούμενων και τους ελεύθερων επαγγελματιών, που έχουν συμπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις της συνταξιοδότησης, ηλικιακές και άλλες, αλλά χρωστούν πάνω από το όριο των 20.000 ευρώ.

Επίσης, συζητήθηκε ότι θα βελτιωθεί η διάταξη που παρέχει τη δυνατότητα μέχρι το τέλος του 2016, της επιλογής έως και δύο ασφαλιστικών κλάσεων.

«Ζήτησα να μου φέρουν δύο οικονομικά σενάρια εναλλακτικά, να μου πουν πόσο προβλέπεται να αυξηθούν τα έσοδα του ΟΑΕΕ, για να πάμε σε τρεις ή και τέσσερις κλάσεις χαμηλότερα, αντί για δύο που είναι σήμερα», είπε ο κ. Στρατούλης.

Ερωτηθείς για το Eurogroup, o κ. Στρατούλης σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν δέχεται τίποτα το οποίο να παρατείνει τα μνημόνια και τις μνημονιακές πολιτικές «και ότι συνιστούν «απαράβατες "κόκκινες γραμμές" τα εργασιακά, τα ασφαλιστικά, τα μισθολογικά και οι ιδιωτικοποιήσεις».

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, είπε ότι οι θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης είναι σύμφωνες με την ικανοποίηση των αιτημάτων των επαγγελματοβιοτεχνών.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, είπε ότι η δυνατότητα των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ να μπορούν να επιλέξουν χαμηλότερες θα έχει σαν αποτέλεσμα την καταβολή εισφορών από ακόμη 350 χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και την εξοικονόμηση επιπλέον πόρων για τον ΟΑΕΕ τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Σχετικές ειδήσεις