ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην παράταση του προγράμματος επιμένουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι

Στην παράταση του προγράμματος επιμένουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι

Στη θέση που διατυπώθηκε κατά τη συνεδρίαση του Eurogroun, να ζητήσει δηλαδή η Ελλάδα παράταση του προγράμματος, επέμειναν και στις δηλώσεις τους Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, μετά το τέλος του συμβουλίου στις Βρυξέλλες, δήλωσε «Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης είναι έτοιμοι να συζητήσουν με την Ελλάδα εάν και όταν η Αθήνα ζητήσει την παράταση του προγράμματός στήριξης». «Επαφίεται πλέον στην Αθήνα να ζητήσει παράταση» επέμεινε ο Ντομπρόβσκις.

Ερωτηθείς πότε θα επαναληφθεί η συνεδρίαση του Eurogroup, ο κ. Ντομπρόβσκις απάντησε ότι εξαρτάται από την απόφαση των ελληνικών αρχών.
«Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τις συνομιλίες, επομένως βασικά επαφίεται στις ελληνικές αρχές να αποφασίσουν εάν θέλουν να ζητήσουν μια παράταση του προγράμματος», επέμεινε.

«Όλοι είναι απογοητευμένοι», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Χανς Γεργκ Σέλινγκ μετά την ολοκλήρωση του συμβουλίου στο οποίο δεν επιτεύχθηκε συμφωνία.

Εάν η Ελλάδα δεν ζητήσει παράταση του μνημονίου θα αντιμετωπίσει μια «καταστροφή», υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών της Μάλτας, Έντουαρντ Σικλούνα.

«Αυτό θα είναι όλο, θα επρόκειτο για μια καταστροφή. Η Ελλάδα πρέπει να προσαρμοστεί, να συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης... Όλα εξαρτώνται από τη συνειδητοποίηση από μέρους της Ελλάδας της πραγματικής σοβαρότητας της κατάστασης διότι ο χρόνος εξαντλείται», δήλωσε ο Σικλούνα.

Σχετικές ειδήσεις