ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέρκελ: Η αξιοπιστία είναι σημαντική με το να τηρεί κανείς τις υποσχέσεις του

Μέρκελ: Η αξιοπιστία είναι σημαντική με το να τηρεί κανείς τις υποσχέσεις του

«Η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος», φέρεται να δήλωσε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ζητώντας από την Ελλάδα αξιοπιστία στην υπόθεση του χρέους.

«Η αλληλεγγύη και οι ίδιες προσπάθειες της χώρας αποτελούν δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Και έτσι θα παραμείνουν», δήλωσε η κ. Μέρκελ, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στην παραδοσιακή συνάντηση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος για την πρώτη Τετάρτη της Σαρακοστής, στην εκλογική της περιφέρεια Μεκλεμβούργο - Πομερανία, σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel.

Τα προηγούμενα χρόνια στην Ελλάδα, στην Ιρλανδία, στην Πορτογαλία και στην Ισπανία αποδείχθηκε κατ' επανάληψη, συνέχισε η κυρία Μέρκελ, ότι «όταν κάποια χώρα αντιμετωπίζει δυσκολίες, είμαστε αλληλέγγυοι. Αλλά επίσης εξακολουθεί να ισχύει και ότι η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος».

Πρόσθεσε δε ότι η Γερμανία πρέπει να φροντίσει να επιτυγχάνει όλη η Ευρώπη και ανέφερε ότι «έχουμε βοηθήσει και άλλες χώρες της ευρωζώνης ώστε να ξανασταθούν στα πόδια τους».

Σε αυτό, όπως είπε, περιλαμβάνεται και το να φροντίζει κανείς τόσο για ανάπτυξη και θέσεις εργασίας όσο και για την ανταγωνιστικότητα της χώρας. Η αξιοπιστία είναι εξίσου σημαντική με το να τηρεί κανείς τις υποσχέσεις του ώστε να διατηρείται σταθερό το κοινό νόμισμα, κατέληξε η γερμανίδα καγκελάριος.

Σχετικές ειδήσεις