ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε πτώση οι αγορές της Ευρώπης

Σε πτώση οι αγορές της Ευρώπης

Οι ευρωπαϊκές μετοχές από το 7ετές υψηλό έτους την Πέμπτη χτυπήθηκαν από μια πτώση των τιμών του πετρελαίου και από τα απογοητευτικά εταιρικά αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας κοινής ωφέλειας Centrica και της αεροπορικής εταιρεία Air France-KLM.

Οι μετοχές της Centrica υποχώρησαν 7,7 τοις εκατό, μετά την περικοπή του μερίσματος και τα μειωμένα οικονομικά αποτελέσματα στο σύνολο του έτους που επηρεάστηκαν από τις τιμές στην ενέργεια.

Οι τιμές του πετρελαίου, υποχώρησαν επίσης την Πέμπτη, όπως ΗΠΑ. Η πτώση του αργού στις αμερικανικές αγορές και του φυσικού αερίου, κυμάνθηκε στο 1,2 τοις εκατό.

Ο ευρύτερος δείκτης FTSEurofirst 300 ήταν μειωμένος κατά 0,3 τοις εκατό στις 1,511.18 μονάδες.

Οι μετοχές της Air France-KLM υποχώρησαν 4,9 τοις εκατό.Οι ευρ

Με πτώση άρχισαν σήμερα οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο του Παρισιού. Ο δείκτης CAC 40 υποχώρησε κατά 0,22% και διαμορφώθηκε στις 6.879,59 μονάδες.

Πτώση καταγράφηκε κατά το άνοιγμα στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. Ο δείκτης Dax υποχώρησε κατά 0,26% και διαμορφώθηκε στις 10.932,49 μονάδες.

Με πτώση άνοιξε και το χρηματιστήριο του Λονδίνου. Ο δείκτης FTSE-100 υποχώρησε κατά 0,29% και διαμορφώθηκε στις 6.879,59 μονάδες.

Σχετικές ειδήσεις