ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έντονες διακυμάνσεις στη σημερινή συνεδρίαση του ΧΑΑ

Έντονες διακυμάνσεις στη σημερινή συνεδρίαση του ΧΑΑ

Για όσους παρακολουθούν από κοντά την πορεία του ελληνικού Χρηματιστηρίου, μια συνεδρίαση όπως η σημερινή, ασφαλώς δεν τους αφήνει να πλήξουν.

Ας αρχίσουμε... ανορθόδοξα. Τζίρο πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ είχαμε πάρα πολύ καιρό να δούμε μέσα σε μόνο μία συνεδρίαση. Αυτό σημαίνει ότι οι επενδυτές είναι εδώ γύρω, και περιμένουν το «πράσινο φως» για να τοποθετηθούν - ή να αναχωρήσουν. Η σημερινή (Πέμπτη, 19/2/15) συνεδρίαση έκλεισε με τζίρο 260,65 εκατομμύρια ευρώ.

Η σημερινή ημέρα είχε έξι εναλλαγές προσήμου, ενδοσυνεδριακά. Ξεκίνησε με ελαφρά κέρδη, αλλά λίγο αργότερα, εν αναμονή της κατάθεσης της ελληνικής πρότασης για επέκταση της δανειακής σύμβασης, πέρασε για λίγο σε αρνητικό πρόσημο. Η ανακοίνωση της κατάθεσης της πρότασης ξαναέφερε χαμόγελα και κέρδη στη χρηματαγορά, που όσο περνούσε η ώρα, τόσο τα κέρδη αυξάνονταν κι ο Γενικός Δείκτης σκαρφάλωνε πιο ψηλά. Ώσπου ξαφνικά, λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, γίνεται γνωστή η γερμανική απόρριψη της ελληνικής επιστολής. Από τις 883 μονάδες, σε ελάχιστα λεπτά ο Γ.Δ. βρέθηκε με ζημίες στις 835. Γρήγορα όμως ανέκαμψε και πέρασε για άλλη μια φορά σε θετικό έδαφος, με μικρά κέρδη γύρω στη μονάδα.

Περίπου μισή ώρα πριν το κλείσιμο, οι διακυμάνσεις οδήγησαν για μια ακόμα φορά το δείκτη στο (ελαφρύ) κόκκινο και λίγο αργότερα πάλι στο πράσινο. Τελικά έκλεισε στις 856.50 μονάδες, ενισχυμένος κατά 8,97 μονάδες ή ποσοστό 1,06%.-

Σχετικές ειδήσεις