ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντομπρόβσκις: Να τηρήσει η Ελλάδα τις δεσμεύσεις της

Ντομπρόβσκις: Να τηρήσει η Ελλάδα τις δεσμεύσεις της

Είναι σημαντικό να τηρήσει η Ελλάδα τις δεσμεύσεις της επέμεινε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, επιβεβαίωσε τη συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων και πρόσθεσε ότι αναμένεται η Αθήνα να παρουσιάσει «ολοκληρωμένο κατάλογο μεταρρυθμιστικών μέτρων».

«Η δουλειά για την παράταση του ελληνικού προγράμματος μπορεί να συνεχιστεί. Είναι σημαντικό η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της», σημείωσε ο κ. Ντομπρόβσκις.

Πηγές από το Eurogroup σημειώνουν ότι την προσεχή Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου η Ελλάδα θα παρουσιάσει τον κατάλογο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που προτείνει, περιλαμβανομένων μέτρων για την καταπολέμηση της φορολογικής απάτης και της διαφθοράς, αλλά και μέτρων διοικητικής μεταρρύθμισης.

dobrovskis

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, θα εξεταστούν από ειδικούς πριν τεθούν σε προσεχή συνεδρίαση του Eurogroup.

Στην ανακοίνωση του Eurogroup αναφέρεται ότι «Οι θεσμοί θα εκφράσουν μια πρώτη άποψη για το εάν ο κατάλογος είναι επαρκώς συνεκτικός ώστε να αποτελέσει ένα έγκυρο σημείο εκκίνησης ώστε να υπάρξει επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Ο κατάλογος αυτός θα διευκρινιστεί περαιτέρω και κατόπιν θα συμφωνηθεί με τους θεσμούς ως τα τέλη του Απριλίου», προστίθεται στο ανακοινωθέν».

Σχετικές ειδήσεις