ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι είπε ο Βαρουφάκης για προσλήψεις, εργασιακά και συντάξεις

Τι είπε ο Βαρουφάκης για προσλήψεις, εργασιακά και συντάξεις

Σε δεκάδες απαντήσεις δημοσιογράφων απάντησε ο υπουργός Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το Eurogroup.

Ερωτηθείς για την επαναπρόσληψη των απολυμένων στο δημόσιο, ο κ. Βαρουφάκης ξεκαθάρισε πως δέσμευση είναι να επαναπροσληφθούν περίπου 2.500 υπάλληλοι. «Έχουμε δεσμευθεί να ξαναπροσλάβουμε τις καθαρίστριες στο υπουργείο Οικονομικών. Αυτές οι επαναπροσλήψεις θα φροντίσουμε να μην έχουν αρνητικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα», είπε.

Παράλληλα ο κ. Βαρουφάκης τόνισε πως δεν θα υπάρξει καμία μείωση συντάξεων το επόμενο τετράμηνο, ενώ θα προωθηθούν τα νομοσχέδια για τα κόκκινα δάνεια και τις δόσεις για τις οφειλές στο Δημόσιο.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δεσμεύτηκε ότι στο κείμενο που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση τη Δευτέρα δεν θα υπάρχει δέσμευση για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά.

Αναφορικά με τη στάση του ΔΝΤ και το υφιστάμενο πρόγραμμα, ο κ. Βαρουφάκης υπογράμμισε πως το ίδιο το ΔΝΤ παραδέχθηκε ότι είχε λάθος παρονομαστή σχετικά με το δημοσιονομικό πλεόνασμα και το έλλειμμα.

Ταυτόχρονα επεσήμανε ότι δεν έχει ακόμα λυθεί το θέμα του δημοσιονομικού κενού.

«Νομίζω ότι τους επόμενους 5, 6, 7 μήνες δεν θα έχουμε μόνο σταθερότητα, αλλά πραγματική ανάπτυξη», τόνισε.

Ο υπουργός Οικονομικών γνωστοποίησε ότι δεν έχει οριστεί συγκεκριμένο νούμερο για το απαιτούμενο πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ αποκάλυψε πως οι δανειστές δεν ζήτησαν από την Ελλάδα υφεσιακά μέτρα.

Ερωτηθείς για τα 10,9 δισ. ευρώ από το ΤΧΣ, ο κ. Βαρουφάκης είπε: «Ποτέ δεν είπαμε ότι θα χρησιμοποιήσουμε τα 10,9 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του ελληνικού κράτους . Αυτό το «μαξιλάρι» θα χρησιμοποιηθεί για την ανόρθωση του τραπεζικού συστήματος».

Σχετικές ειδήσεις