ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bloomberg: Απόλυτη παράδοση των Ελλήνων – Μεγάλη νίκη για τους Ευρωκράτες

Bloomberg: Απόλυτη παράδοση των Ελλήνων – Μεγάλη νίκη για τους Ευρωκράτες

Μεγάλη νίκη για τους Ευρωκράτες χαρακτηρίζει το Bloomberg την επίτευξη συμφωνίας, το βράδυ της Παρασκευής στο Eurogroup, μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων εταίρων.

«Για όσους είχαν παρακολουθήσει την οικονομική κρίση της Ελλάδας για πέντε χρόνια, δεν υπήρχε αμφιβολία για το ποιος νίκησε στον τελευταίο γύρο της Παρασκευής, όταν ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών έκανε μία συμφωνία για τη διατήρηση σε ισχύ του προγράμματος διάσωσης», αναφέρει το Bloomberg.

«Ακόμη και ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος δεν ήθελε να κάνει ακόμη δυσκολότερα τα πράγματα, δήλωσε πως θα είναι δύσκολο για τον Τσίπρα να «πουλήσει» τη συμφωνία στη χώρα του», γράφει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, επισημαίνοντας πως «αυτό συμβαίνει διότι η λαϊκιστική ρητορική του Έλληνα πρωθυπουργού να τελειώσει τη λιτότητα υπερνικήθηκε από το ενιαίο μέτωπο που αντιμετώπισε».

«Η Ελλάδα υπέγραψε όλους τους όρους του τρέχοντος προγράμματος και δέχτηκε τη συνέχιση της διεθνούς εποπτείας, υπονομεύοντας τα σχέδια να διεκδικήσει ξανά τον έλεγχο της οικονομίας της, ώστε να μπορέσει να κάνει αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις», τονίζεται στο δημοσίευμα.

Σχετικές ειδήσεις