ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκουρλέτης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η πάταξη της αδήλωτης εργασίας

Σκουρλέτης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η πάταξη της αδήλωτης εργασίας

Αυστηρή προειδοποίηση προς στους εργοδότες που με καταχρηστική ερμηνεία του νόμου μετατρέπουν σε ατομικές τις συλλογικές συμβάσεις απεύθυνε ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης.

Ο κ. Σκουρλέτης στη συνέντευξη Τύπου στο κτήριο του υπουργείο Εργασίας με θέμα την απλούστευση των διαδικασιών του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) η οποία αποσκοπεί στην ενίσχυση των διαδικασιών ελέγχου και στην αποτελεσματικότερη λειτουργία και εκτέλεση των αρμοδιοτήτων του Σώματος στο νέο περιβάλλον ηλεκτρονική διακυβέρνησης και που βρίσκεται σε εξέλιξη ξεκαθάρισε πως προτεραιότητα του Υπουργείου είναι η πάταξη της αδήλωτης εργασίας.

Την ίδια στιγμή, σημείωσε πως η συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους, μας απαλλάσσει από τα ασφυκτικά πρωτογενή πλεονάσματα και πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην υλοποίηση των δεσμεύσεών της.

Ακολούθως, χαρακτήρισε άμεση προτεραιότητα για την κυβέρνηση το N/Σ για τις συλλογικές συμβάσεις, θεώρησε θετικό σημάδι την καταρχήν του αναγνώριση από τους εργοδότες και επανέλαβε πως ο κατώτατος μισθός θα επανέλθει στα προ μνημονίου επίπεδα δηλαδή του 2016.

Στο νομοσχέδιο θα υπάρχει καταληκτική ημερομηνία επαναφοράς στα 751 ευρώ είπε χαρακτηριστικά.

Mετά από διάλογο των αρμόδιων φορέων, συνδικάτων, εργοδοτών και εντός πλαισίου δύο τριών σταδίων το ποσοστό απολύσεων θα επανέρθει στο 2% από το 5% που είναι σήμερα, προανήγγειλε.

Σχετικές ειδήσεις