Δεν θα καταβληθούν χρήματα στην Ελλάδα το Μάρτιο, λέει ο Σόιμπλε

Διαμαντής Σεϊτανίδης

Δεν θα καταβληθούν χρήματα στην Ελλάδα το Μάρτιο, λέει ο Σόιμπλε

Δεν θα υπάρξει τον Μάρτιο καταβολή δανειακής δόσης προς την Ελλάδα, διευκρίνισε λίγο πριν τις 15.30 σήμερα (Παρασκευή, 6/3/15) ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ, καθώς, όπως υποστήριξε, δεν υπάρχει βάση για προπληρωμή.

Υποκαθιστώντας πλήρως και χωρίς ενδοιασμό τα όργανα της ευρωζώνης, ο Μάρτιν Γιέγκερ δήλωσε -ως να είναι ο Ντάισελμπλουμ- ότι υπάρχει σαφής συμφωνία στο Eurogroup, η οποία προβλέπει ότι η Ελλάδα θα πρέπει μέχρι το τέλος Απριλίου να καταθέσει αναλυτικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και να ολοκληρώσει την εφαρμογή του το αργότερο μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Στη συνέχεια, εξήγησε ο Γιέγκερ, θα αξιολογηθεί η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και πριν την καταβολή της τελευταίας δόσης, η οποία παραμένει σε εκκρεμότητα, θα πρέπει να ολοκληρωθεί με επιτυχία το πρόγραμμα βοήθειας, για το οποίο δόθηκε παράταση. «Δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα καταβολής μικρότερων δόσεων, όπως κατά το παρελθόν» πρόσθεσε.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επισήμανε ότι σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση κατέθετε νωρίτερα το λεπτομερές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και προχωρούσε στην εφαρμογή του, τότε θα ήταν δυνατό να εκταμιευθεί νωρίτερα η τελευταία δόση της δανειακής βοήθειας.

«Εξαρτάται αποκλειστικά από την Αθήνα» πρόσθεσε και ανέφερε ότι αυτό που δεν μπορεί να αλλάξει είναι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί. «Αυτή η αλληλουχία είναι δεσμευτική για μας» κατέληξε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved