ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιούνκερ: Δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ Grexit

Γιούνκερ: Δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ Grexit
Ότι έχει τακτική επικοινωνία με την Αθήνα επαναβεβαίωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν και εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως θα συναντήσει τον Ελληνα πρωθυπουργό όχι νωρίτερα από τις επόμενες δυο εβδομάδες, γιατί δεν θέλει να επηρεαστούν οι αποφάσεις του Eurogroup από άλλες επαφές -«Δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ Grexit», τόνισε.

Μετά το Eurogroup της Δευτέρας η όποια συνάντηση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, καθώς ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν θέλει να υπάρχουν παράλληλες διαπραγματεύσεις τη στιγμή που βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις μεταξύ της Αθήνας και των εταίρων-πιστωτών.

Αυτό δηλώνει ο ίδιος ο κ. Γιούνκερ, σε προδημοσιευμένα αποσπάσματα συνέντευξης στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sontag, μετά από εκείνα του γερμανικού Τύπου που ανέφεραν ότι είχε απορρίψει αίτημα του Ελληνα πρωθυπουργού για κατ' ιδίαν συνάντηση την Παρασκευή, πριν τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Ο κ. Γιούνκερ τονίζει πως βρίσκεται σε τακτικότατη επικοινωνία με την Αθήνα και δηλώνει βέβαιος πως θα συναντηθεί με τον κ. Τσίπρα μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες.

«Δεν πρόκειται να υπάρξει Grexit. Η χώρα είναι και θα παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης», ξεκαθαρίζει παράλληλα ο κ. Γιούνκερ, συμπληρώνοντας:
«Η Αθήνα θα πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν με τους εταίρους και εάν η κυβέρνηση επιθυμεί αύξηση δαπανών, θα πρέπει να εξασφαλίσει τα χρήματα μέσω δικών της μέσων».

Αφού τόνισε δε, όμως, ότι οι εταίροι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί με την Ελλάδα, με δεδομένο ότι το 25% των Ελλήνων δεν μπορούν να λάβουν ούτε επίδομα ανεργίας, καθώς η ανεργία των νέων έχει εκτοξευθεί, ενώ η κοινή γνώμη είναι έντονα κριτική σε αυτό το θέμα, κατέληξε:

«Πρέπει να προσέξουμε να μην χειροτερέψει η κατάσταση στην Ελλάδα. Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι δεν κατανοούν όλοι στην Ευρώπη την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα».

Σχετικές ειδήσεις