ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μοσκοβισί: Σημαντικό να βρεθεί συμφωνία με τα τεχνικά κλιμάκια

Μοσκοβισί: Σημαντικό να βρεθεί συμφωνία με τα τεχνικά κλιμάκια

Στη σημασία της συμφωνίας με τα τεχνικά κλιμάκια, επί των προτεινόμενων μέτρων των ελληνικών Αρχών,εστίασε ο Πιερ Μοσκοβισί, αναφερόμενος στο ζήτημα της Ελλάδας, λίγο πριν την έναρξη του σημερινού (9/3) κρίσιμου Eurogroup στις Βρυξέλλες – Πληροφορίες για συνάντηση Βαρουφάκη με Γάλλο Επίτροπο Οικονομικών και Ντάισελμπλουμ.

«Πρόσφατα, την περασμένη βδομάδα υπήρξε ένας κατάλογος αρκετά λεπτομερής που τρόπον τινά έχει επικυρωθεί από τους θεσμούς και έχει γίνει αποδεκτός από το Eurogroup σε τηλεφωνική επικοινωνία. Τώρα θα πρέπει να μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Μοσκοβισί, συμπληρώνοντας πως «είναι σημαντικό ο κ. Βαρουφάκης να διευκρινίσει προς ποια κατεύθυνση θα εργασθεί και πώς θα προχωρήσει με ακρίβεια στα επόμενα βήματα».

«Το Eurogroup είναι ένα πολιτικό όργανο. Είναι τα τεχνικά κλιμάκια που θα αξιολογήσουν και θα συγκεκριμενοποιήσουν τον τρόπο εφαρμογής των προτάσεων», συνέχισε ο Γάλλος Επίτροπος, προσθέτοντας ότι οι τεχνικές αξιολογήσεις θα πρέπει και αυτές να γίνουν σε πλαίσιο αμοιβαίας εμπιστοσύνης, ωστόσο «η εμπιστοσύνη χτίζεται με συγκεκριμένες δράσεις».

«Αυτό που προέχει τώρα, είπε, είναι να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις που έχουν εξαγγελθεί, με νομοθετικές προτάσεις που θα πρέπει να εγκριθούν από την κυβέρνηση και την ελληνική Βουλή. Στο σημερινό Eurogroup θα γίνει μια πολιτική συζήτηση και θα δοθούν οι πολιτικές κατευθύνσεις, σε μια διαδικασία κατά την οποία παράγουμε από κοινού τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα», κατέληξε ο κ. Μοσκοβισί.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν αποκλείεται να έχει συνάντηση με τον Γάλλο Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, αλλά και με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, πριν τη συνεδρίαση των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης για τη χώρα μας.

Σχετικές ειδήσεις