ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Live: Όλες οι εξελίξεις στο σημερινό Eurogroup

Live: Όλες οι εξελίξεις στο σημερινό Eurogroup

Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις από το σημερινό (9/03/2015) κρίσιμο Eurogroup και καταθέστε στο Chat τα δικά σας σχόλια 

Το Newsbomb.gr καταγράφει καρέ - καρέ τις δηλώσεις των αξιωματούχων της Ε.Ε., των υπουργών της ευρωζώνης, των ξένων μέσων ενημέρωσης. Όλο το παρασκήνιο των διαβουλεύσεων, οι θέσεις της ελληνικής πλευράς και οι προθέσεις των Βρυξελλών και του Βερολίνου. Και εσείς συμμετέχετε με τα δικά σας σχόλια για τις εξελίξεις που αναμένονται καταιγιστικές...

Τελειώνετε, πρέπει να υπάρξει πρόοδος τώρα, το μήνυμα του Eurogroup

Περίπου 90 λεπτά διήρκεσε η συζήτηση για το ελληνικό ζήτημα στην κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, οι εταίροι άσκησαν πιέσεις προς τον Γιάννη Βαρουφάκη για επίσπευση των μεταρρυθμίσεων και πρόοδο.

Πηγές των Βρυξελλών ανέφεραν ότι δεν θα βγει κοινή ανακοίνωση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για την Ελλάδα.

Ντάισελμπλουμ: Ο χρόνος για την Ελλάδα εξαντλείται

«Καμπανάκι» κινδύνου για την Ελλάδα έκρουσε ο επικεφαλής του Eurogroup προσερχόμενος στη συνεδρίαση των Βρυξελλών.

«Δώσαμε 4 μήνες στην Ελλάδα και ο χρόνος εξαντλείται ταχύτατα», είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ και πρόσθεσε πως οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να αρχίσουν εδώ και τώρα.

«Χάσαμε χρόνο, έχουν γίνει πολύ λίγα. Πρέπει να αρχίσουμε να συζητάμε σοβαρά πλέον», είπε ο πρόεδρος του Eurogroup δίνοντας το στίγμα της τακτικής που θα ακολουθήσει στην κρίσιμη συνεδρίαση.

Σόιμπλε: Οι Έλληνες πρέπει να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους

«Δεν υπάρχει τίποτα ουσιαστικό και καινούριο» προς συζήτηση στο σημερινό (09/03/2015) Eurogroup, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος στη συνεδρίαση.

«Οι Έλληνες πρέπει να υλοποιήσουν αυτά για τα οποία έχουν δεσμευθεί» τόνισε για μία ακόμη φορά, ενώ κληθείς να σχολιάσει τα δημοσιεύματα περί δημοψηφίσματος ή διενέργειας νέων εκλογών στην Ελλάδα, είπε απλά «στην Ευρώπη έχουμε την ελευθερία του λόγου και των απόψεων».

Μοσκοβισί: Σημαντικό να βρεθεί συμφωνία με τα τεχνικά κλιμάκια

Στη σημασία της συμφωνίας με τα τεχνικά κλιμάκια, επί των προτεινόμενων μέτρων των ελληνικών Αρχών, εστίασε ο Πιερ Μοσκοβισί, αναφερόμενος στο ζήτημα της Ελλάδας.

«Πρόσφατα, την περασμένη βδομάδα υπήρξε ένας κατάλογος αρκετά λεπτομερής που τρόπον τινά έχει επικυρωθεί από τους θεσμούς και έχει γίνει αποδεκτός από το Eurogroup σε τηλεφωνική επικοινωνία. Τώρα θα πρέπει να μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Μοσκοβισί, συμπληρώνοντας πως «είναι σημαντικό ο κ. Βαρουφάκης να διευκρινίσει προς ποια κατεύθυνση θα εργασθεί και πώς θα προχωρήσει με ακρίβεια στα επόμενα βήματα».

Ιρλανδός ΥΠΟΙΚ: Επικεφαλής των διαπραγματεύσεων ο Δραγασάκης, όχι ο Βαρουφάκης

«Έχει γίνει σημαντική πρόοδος στην Ελλάδα που πρέπει να συνεχιστεί», είπε ο Ιρλανδός υπουργός.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι διαπραγματεύσεις γίνονται με τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη και όχι με τον Γιάννη Βαρουφάκη. Η φράση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Δραγασάκη που με ανακοίνωση διευκρίνισε ότι επικεφαλής των διαπραγματεύσεων είναι ο Γιάννης Βαρουφάκης και όχι ο ίδιος.

Σχετικές ειδήσεις