ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bloomberg: Τι είπε ο Ντράγκι και άνοιξε ο δρόμος για τα τεχνικά κλιμάκια

Bloomberg: Τι είπε ο Ντράγκι και άνοιξε ο δρόμος για τα τεχνικά κλιμάκια

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ξεκαθάρισε ότι οι Έλληνες αξιωματούχοι αντιμετωπίζουν μια κρίσιμη κατάσταση και πρέπει να αφήσουν τους εκπροσώπους της ζώνης του ευρώ να επιστρέψουν στην Αθήνα, αν θέλουν να αποκτήσουν περισσότερη βοήθεια, σύμφωνα με δύο Ευρωπαίους αξιωματούχους, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Aναλυτικότερα, το ενδεχόμενο η ελληνική ρευστότητα να βρεθεί αντιμέτωπη με κατάρρευση μέσα σε μία δύο ή τρεις εβδομάδες με τις αγορές κλειστές για την Ελλάδα και τις τράπεζες υπό τον ασφυκτικό έλεγχο της κεντρικής τράπεζας φέρεται να είπε ο Μάριο Ντράγκι σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους, οι οποίοι σχολίασαν ότι ελλείψει πρόσβασης στα λογιστικά στοιχεία δεν είναι ξεκάθαρη εικόνα.

"Χωρίς πρόσβαση στα λογιστικά στοιχεία, δεν μπορούμε να ξέρουμε με βεβαιότητα", είπε χαρακτηριστικά αξιωματούχοςς, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο ακολούθως αναφέρει ότι σε επικοινωνία του με εκπρόσωπο της ΕΚΤ και του κ. Βαρουφάκη, υπήρξε άρνηση σχολιασμού της πληροφορίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ξεκαθάρισε στον Ελληνα υπουργό τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει μία πολύ κρίσιμη κατάσταση και αν επιθυμεί επιπλέον βοήθεια, θα πρέπει να επιτρέψει στους εκπροσώπους της ευρωζώνης να επιστρέψουν στην Αθήνα.

O Μάριο Ντράγκι είπε στον κ. Βαρουφάκη ότι πρέπει να εξεταστούν τα οικονομικά στοιχεία της κυβέρνησης με στόχο την καταγραφή των ελλειμμάτων.

Το δημοσίευμα βασίζεται σε πληροφορίες ευρωπαίων αξιωματούχων οι οποίοι δεν κατονομάζονται και ισχυρίζονται ότι ο κ. Βαρουφάκης είπε στον κ. Ντράγκι πως η ιδέα ότι η Ελλάδα αντιτίθεται σε μια τέτοια κίνηση είναι μια παρεξήγηση.

"Μπορούν να αρχίσουν σύντομα;" ρώτησε ο κ. Ντράγκι και ο κ. Βαρουφάκης συμφώνησε.
"Την Τετάρτη;" ρώτησε ο Πρόεδρος της ΕΚΤ

Και η συμφωνία έκλεισε, γράφει το Bloomberg.

Σχετικές ειδήσεις